nedelja, 12. maj 2013

Intervju: Špela, Eva in Miha z bloga RetroSpektiva


RetroSpektiva
Čas je za drugi Đuboxov intervju, v katerem smo zaslišali kar tri člane bloga Retrospektiva: Špelo, ki rada piše o hrani, še raje pa je in kuha, Evo, ki se je lotila paleo prehranjevanja, še raje pa ustvarja razne naredi sam projekte, ki zahtevajo predvsem nekaj časa, malo truda in čim manj denarja, in Miha, moškega člana zasedbe, tistega, ki za RetroSpektivo izbira glasbeno podlago, najraje kakšno akustično, kitarsko, v spremljavi nežnih vokalov, sploh pa tako, ki jo najbrž še ne poznate, a bi se poslušanje vsekakor splačalo.
Vir.
Želimo vam prijetno branje - ne le intervjuja, ampak tudi enega od naših najljubših blogov, ki vam ga predstavljamo tokrat: RetroSpektiva - zakaj takšno ime, si lahko preberete v njihovi prvi objavi, vse ostalo pa boste izvedeli iz simpatičnih odgovorov, ki so jih zapisali za Đubox:

Vir.
Ko smo bili majhni, smo sanjali, da bomo postali smetarji, učiteljice ali piloti, kariere blogerja pa si najbrž ne želi prav veliko otrok. Zakaj sploh imeti blog?

Zdaj, ko smo veliki, smo zaposleni oz. delamo na tem, da bomo nekoč zaposljivi:)
Tako dneve posvečamo službi oziroma študiju, naše ostale interese pa  prelagamo na nek dan, ko bomo imeli čas in bomo delali vse tisto, kar nam hodi po glavi, medtem ko smo v službi oziroma na faksu.
Ker smo ugotovili, da tak dan ne bo nikoli prišel, idej pa je bilo že veliko, smo ustvarili blog.
Blog je super, ker te spodbudi, da ideje, stvari, ki jih rad počneš, dejansko uresničiš in se zanje tudi bolj potrudiš. Opažamo, da smo bolj kreativni, po svetu  hodimo z bolj odprtimi očmi in vedno se  kaj novega naučimo.
In je fajn, ker s tem dokumentiramo naš vsakdan. Tako bomo čez dvajset let lahko videli, kakšno glasbo smo poslušali, kakšne diete smo poveličevali in s čim smo zapolnjevali naše proste urice.

Vir.


Kolikokrat na dan kliknete na svoj blog? Ali kdaj prebirate arhiv oziroma svojo blogersko zgodovino?



Prevečkrat:) Ne, saj ne. Na blogu klikamo predvsem na zavihek Muzika in pa na Paleo in Njami recepte, saj je blog prostor, kjer imamo zbrane najljubše recepte in  muziko. Arhivov zaenkrat še ne prebiramo, ker je naš blog še relativno nov in še nismo pozabili, kaj smo pisali:) 

Vir.

O čem najraje pišete in kaj naredite, če se vam res ne da blogati? Žrtvujete kos dobre torte vesolju za navdih?



Idej je vedno veliko, samo časa za realizacijo včasih  zmanjka. Tako da, kadar ni časa, pač ni objav:)
Špela najraje piše o hrani, Miha o glasbi, Eva pa se rada loti kakšnih diy projektov. Ker smo še mlad blog, je idej in zagona še veliko, tako da: stay tuned:)
Vir.
Kako pomembni se vam zdijo komentarji oziroma odziv bralcev? Koristijo predvsem gospodu Egu, ki uživa pod žarometi hvale in vzdihi navdušenja, ali je od njih še kakšna druga korist? Se iz njih pogosto razvije spletna debata?



Na našem blogu so komentarji žal prej izjema kot pravilo. Največkrat jih dobimo od drugih blogerjev. Veseli smo tudi kakšnih predlogov in konstruktivnih kritik. So pa pozitivni komentarji za nas kot dobra ocena v šoli: poplačilo za naš trud.
Vir.


O čem najraje berete oziroma kaj najbolj občudujete na drugih blogih?

Najbolj občudujemo redne objave, ker vemo, kako je to težko:). Lepe fotke in  lepo oblikovani blogi nam vedno vzbudijo kanček ljubosumja. Všeč so nam tudi blogerji, ki jim je uspelo razviti prepoznaven slog pisanja.

Špela pogreša slovenske bloge o vrtnarjenju, Miha pa o glasbi (namig Đuboxu, da nam kakšnega predstavi:)).

Vir.
Kakšni blogerji boste, ko boste veliki, in kakšen bi bil vaš sanjski blog?
Blog, na katerem bi poročali s potovanj po vsem svetu, ob predpostavki da bi imeli za potovanja dovolj časa in denarja. Tako bi uživali na koncertu v Londonu, šopingirali v vintage shopih v New Yorku, se oglašali iz plaže na Bora Bori, kritizirali hrano restavracije v Parizu ..:) No, in potem se zbudimo ..:)
Vir.



Katere tri slovenske bloge (ja, samo tri!) bi predlagali Đuboxu za kakšnega od naslednjih intervjujev?

NaredilaAna, Maqnifique in Đubox, ker bi radi vedeli več o vas:) 
Vir.

 Najlepša hvala za odgovore!

_______________________________________________________
Na Đuboxu se še kako se strinjamo z avtorji Retrospektive, da nam manjka slovenskih blogov o glasbi in vrtnarjenju, zato vas vabimo, da v komentarjih ali na mailu delite z nami vse tiste, ki jih še ne poznamo!

  Vse fotke so, seveda, z Retrospektive, več o filmčku in kako je povezan z RetroSpektivo pa tule.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...