KAJ JE ĐUBOX?

Đubox je blog, ki si je pretenciozno zamislil, da bo nekoč postal zbirališče vseh slovenskih blogov. Da bo nekoč postal blog blogov oziroma the Blog, na katerem se bodo prikazovale zadnje objave iz vseh drugih blogov. No, skoraj vseh.

Za začetek si je Đubox sam izbral 42 blogov, ki so mu všeč, se mu zdijo kvalitetni, zanimivi, simpatični. Izbira ni prav nič objektivna, ampak popolnoma subjektivno pristranska, pa tudi število 42 ni nobeno naključje, ampak smisel življenja, vesolja in sploh vsega, o čemer se piše na blogih. Na vseh blogih pač mora biti skoraj vse in po novem lahko to vse spremljate tudi na Đuboxu - listi slovenskih blogov za vse želje in okuse. X ima zanalašč, ker je čisti Slovenec, ki so mu starši želeli dati unikatno ime, brez š-jev, ž-jev,č-jev ali, bognedaj, celo mehkih ć-jev, Đ pa je dobil, ker je đek;) 
Ideja o listi slovenskih blogov ni niti zelo izvirna niti ne nujno dobra, zato se ji zna zgoditi, da bo obtičala v kakšnem prašnem kotičku interneta oziroma bo Đubox svoje mlado življenje končal na ulici, čeprav trenutno sanja o tem, da bi bil vsaj tako slaven, kot so tajkuni, samo da na pozitiven način. Čeprav je štartal zelo nedemokratično, z 42 izbranci, in bo svojim željam in okusu sledil tudi še naprej, ko bo vsak dan izpostavil kakšno objavo, ki se mu bo usedla v srce, se vseeno zavzema za demokracijo. 

Kasneje se je tako ali drugače, po lastnem izboru ali na željo blogerjev na listi nabralo še mnogo blogov, zato smo uvedli nova pravila:

KAKO PRITI NA ĐUBOXOVO LISTO?

Pišite na jukeboxblogs@gmail.com in se postavite v čakalno vrsto, na listo pa se boste prebili z glasovanjem bralcev. Zaenkrat je na listi še nekaj prostora, ko zapolnimo mesta, pa bomo enkrat mesečno zadnji blog na našo veliko žalost moral z liste v večna lovišča - imamo pač rahlo alergijo na prašne zapise, ki jih je že prekrila pajčevina - če bi radi na njej ostali, boste morali pač skrbeti za kolikor toliko redne objave - recimo vsaj enkrat na mesec ali dva.

Bralci boste nato lahko izbirali med blogi na čakalni listi, dodali svoje predloge in glasovali za novega člana te častne, elitne skupine: številka 150 namreč ni kar tako - po zadnjih podatkih naj bi bilo na Slovenskem prav toliko skrajnežev, ki so sposobni v vsakem trenutku narediti neko ekstremno dejanje. Naj bodo ta dejanja taka, da si bodo zaslužila objavo na blogu, ekstremna v pozitivnem smislu in morda boste z njimi prav vi lahko na lovorikah slave kraljevali na posebej častni poziciji na naši listi: kot tisti z najboljšim blogom. 

Ne sliši se slabo, kajneda? Še kakšen mesec časa imate za priprave in za to, da angažirate svoje oboževalce: več pa proti koncu poletja, ko se nam malo ohladijo glave - do takrat pa ostanite v veselem pričakovanju. 

V skladu s svojo demokartično naravo Đubox izpolnjuje tudi glasbene želje. Pravzaprav, blogerske želje. In sprejema predloge, pohvale in graje, poljubčke in vse ostalo na jukeboxblogs@gmail.com, ker je ustvarjen za blogerje, za bralce, za vas. Če bo kdaj kandidiral na volitvah, bo njegovo geslo: ĐUBOX - tukaj za vas.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...