sreda, 8. maj 2013

Mi smo za Radio Študent



Namesto rojstnodnevne torte in vzklikanja vse najboljše ob 44. obletnici neprekinjenega in neodvisnega delovanja izražamo podporo Radiu Študent, saj se v časih krize varčevanje tako rado uporabi kot izgovor za 'prostorske in vsebinske sinergije', združevanja, ki koristijo predvsem interesom točno določenih žepov - tokrat gre za podmladek, za tiste, ki se še učijo umazanih trikov vlečenja javnega denarja za potovanja za izbrance in smučarske simulatorje (gl. proračun ŠOU), ki jih, seveda, ne bo koristila večina študentske raje, na katero se v prepričevanjih, da Radio Študent ustvarja program le za manjšino, tako radi izgovarjajo: no, ta 'manjšina', ki ji pripada tudi Đubox, ogorčeno protestira proti metanju RŠ-a v isti koš s Šouvizijo, proti uporabi besede sinergija (alergični smo nanjo!) in proti brezplačnim potovanjem s sumljivimi razlogi vodstvenega kadra, izplačilu sejnin, namesto plačila po učinku, predvsem pa proti temu, da gredo denarci, ki jih ŠOU ima (in tega tudi ne skriva), za nov študentski hotel z novo fasado, namesto za projekte, ki bi koristili študentom. Če ne veste, o čem govorimo, prosimo, poslušajte in berite Komercializacijo Študentske organizacije ali Dosje o uničenju funkcionalnih sistemov III/5 ali Izjavo za javnost programskih sodelavcev RŠ ali vse tisto o zapiranju kluba K4 ali o sprejemanju proračuna ŠOU ali ... joj, koliko je tega!

Tribuna.
V podporo našemu najljubšemu radiu smo mu simbolično odstopili košček spletnega prostora in na častno mesto zgoraj na vrhu levo dodali povezavo: "Mi smo za Radio Študent!" Pozivamo vse blogerje, ki dobro v srcu, ehm ... glavah mislijo, da naredijo enako, pokažejo, da jim ni vseeno in da podpirajo kvalitetno glasbo in kvalitetno vsebino ter kritičnost, z drugimi besedami: da podpirajo RŠ. S preprosto gesto, s povezavo na svojem blogu ali spletni strani pokažite sluzastim mehkužcem in hobotnicam na oblasti, da ni še gotovo.

Tribuna.
In ko smo ravno pri modrovanju o pomenu koščka spletnega prostora, vas ob tej priložnosti vabimo še na simpozij Prostor in lastnina, ki se bo danes od 12. ure dalje odvijal v Rogu, z zanimivo iztočnico: „Ni v vseh prostorih lastnine. Nima vsakdo v lasti prostora. A vsak prostor je v lasti.“
 
"Trenutno stanje zapuščenosti ogromnega števila stavb in na drugi strani ogromnega števila posameznikov brez stanovanj in institucij brez prostorov za delovanje nas je spodbudilo k odprtju problematike lastninjenja prostorov. Zato bomo v okviru rojstnodnevnega programa Radia Študent organizirali tudi simpozij na temo PROSTOR in LASTNINA."

Tale zapis postaja že vse predolgovezen, zato ne bomo več izgubljali besed, ampak vas bomo le še napodili: pjte raje brat Tribuno (ja, tudi za Tribuno smo!), ki jo pestijo podobne tegobe kot RŠ, ali vsaj občudovat njeno očem nadvse prijazno likovno podobo - nekaj naslovnic smo si izposodili tudi za okrasitev tegale zapisa - no, ali pa se pjte žogat z Metko, dokler je to še možno, al pač: poslušat RŠ.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...