ponedeljek, 16. september 2013

Drugo glasovanje za blog meseca

Pompozno najavljamo glasovanje! 

Glasovanje za najboljši, najlepši, najkvalitetnejši, predvsem pa najpriljubljenejši in sploh naj naj blog, ki bo cel oktober ždel čisto na vrhu Đuboxove lestvice, na najbolj vidnem mestu, očislan s častnim napisom: blog meseca! 

Ne le, da bo lahko zviška zrl na vse ostale in se sončil pod žarometi slave, ampak ga ne bo mogel spregledati prav nihče, zato se zmagovalcu obeta tudi več klikov in več obiskovalcev.
Dolgo smo modrovali, se posvetovali z vsemi očaki in strici iz ozadja, tudi tete so nam prišepetovale, kako naj poteka glasovanje, dobivali smo modre kuverte, v katerih so nas ob enem skušali podkupiti in nam hkrati grozili, če ne bomo uvedli sistema, na podlagi katerega bi imel točno določen kandidat prave barve, vzorca in s trenirko pravšnjega materiala, določene prednosti in s tem več možnosti za zmago, nekateri pa so od nas z izključno dobrimi nameni od nas zahtevali, da lahko glasujejo le tisti v tazahmašnem gvantu, nikomur od teh pa se nismo dali ter se tako soglasno odločili, da flancanje o neposredni demokraciji iz teorije prenesemo v prakso.
Pravila so SKORAJ ENAKA kot pri prvem glasovanju, razlike so označene z rdečo barvo:


1. Prav vsi blogi na Đuboxovi listi se tako lahko potegujejo za mesto zmagovalca, razen trenutnega bloga meseca (glej zgoraj desno), za katerega ta mesec ne morete glasovati, saj sta dva zaporedna zmagovalna mandata po naših zakonih prepovedana.

2. Glasovanje je javno in poteka v komentarjih pod to objavo.

3. En komentar pomeni en glas za en blog.

4. Ena oseba lahko glasuje tudi večkrat, ker zaenkrat še ne moremo preverjati številke vaše osebne ali potnega lista in bančne kartice (NSA trenutno žal noče posredovati teh podatkov).
5. Iz komentarja mora biti jasno razvidno, kateremu blogu namenjate svoj glas. Veseli bomo, če dodate še kratko utemeljitev (Primer: Glasujem za Đubox, ker je najboljši.).

6. Če iz komentarja ne bomo znali razbrati, komu ste namenili svoj glas, ga ne bomo upoštevali. Prav tako ne bomo upoštevali komentarjev, v katerih boste glasovali za več kot en blog. 
7. H komentarjem tega glasovanja se prištejejo še glasovi iz prejšnjega meseca. Nekateri blogi tako začenjajo tekmovanje z rahlo prednostjo, ki se nam zdi pravična, saj so si prislužili vaše glasove (če se kdo ne strinja, naj pove), ki bi v nasprotnem primeru postali nični:

1 glas imajo Bratinov, Lenn, Uglašena kuhinja, Culinary journey by me, Nergač, Naredila Ana, Moj svet kuhanja in priprave sladic, Coprnije in Fotogaja,
2 glasova sta dobila Hiška Pšenička in Kostin mozeg,
3 glasove imata Pepermint in Retrospektiva,
4 glasove ste poslali za Lavivavero,
21 glasov ste podelili Kruhu in vinu.
Za vse ostale bloge pa se tekmovanje začenja z ničle. 

Glasovanje traja do 30. septembra 2013 do polnoči (če komentar oddate 00:00 bo še veljaven, minuto čez pa ne več).

V BOJ!

24 komentarjev:

  1. Pssst ... tukaj biti vaša dežurna oboževalka ... glasovanje je za blog meseca oktobra, kenede? Sam vprašam, ker eni nimamo ne mikrovalovke ne časovne mašine ...

    OdgovoriIzbriši
  2. (spet) glasujem za kostin mozeg

    OdgovoriIzbriši
  3. @Alessa: da, naslednji mesec je oktober, torej gre za glasovanje za blog meseca oktobra. Vsaj po naši časovni mašini je tako.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A potem lahko predlagam, da to tako napišete tudi v objavi? (sori, poklicna deformacija)

      Izbriši
  4. Oh, presneto, pardon! Lahko bi se izgovarjali na premalo spanca in na grozno solzavo novico, ki nas je danes vrgla iz tira (Frišno novo jutro se zapira?!?), ampak se ne bomo, ker cenimo, da se prevzame odgovornost za napačna dejanja (politiki in tajkuni, zgledujte se!).

    Šestkrat smo preverili, če je datum na koncu objave pravi in če ima september res samo 30 dni, zato smo bili prepričani, da se tvoj prvi komentar nanaša na to. Skoraj smo že začeli verjeti, da bi tam moralo pisati oktober. :)

    Tisti škrat ali zajec na začetku pa nam je ušel, ti, nebodigatreba, ker smo se poslužili enega groznega načina, ki ga sicer nikakor ne odobravamo: kopipejstanje nas je po prstih, priznamo, grešili smo. »Kazen mora biti vzgojna,« bi rekel boter Meseček, vsekakor pa mislim, da nas bo izučilo, saj nas je napake grozno sram. Očitno si namreč delimo nekatere iste poklicne deformacije: ljubezen do vejic na pravih mestih, do brezhibnih zapisov, do žmohtnosti jezika.

    Najlepša hvala dežurni oboževalki, da z ostrim očesom bdi nad nami! Skupaj smo močnejši! (zaključki pač morajo biti udarni :)

    Večno hvaležni
    Đubox

    OdgovoriIzbriši
  5. Vam izdam skrivnost? Mi. Vsi. Vsake. Toliko. Kopi. Pejstamo. :-)

    Drugače pa: z veseljem. In preden boste naslednjič tako prisrčno zarudevali, da bo ves dan šel samo za to, lahko tudi na hitro zbrišete moj komentar, popravite mesec in vsi skupaj tiho molčimo - ni blema. :-)

    Aja, pa meni je ful hudo, da bo že oktober in bi ful pasalo, če bi bil naslednji mesec res september. Res bi pasalo.

    OdgovoriIzbriši
  6. Jaaaa, septembra sploh ni bilo, samo neko dirjanje in obveznosti ter kopipejstanje rutine. Ampak pri nas je bilo tako že lansko leto, ker na koledarju (še lanski …) piše: oktober je moj september. Naj drži tudi letos. Napake bomo pa kar pustili. Naj še koga izuči (ali pa naj vsaj ugotovi, da niti Đubox ni nezmotljiv :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jaaa, mogoče pa bi uvedli tako imenovane "kreativne napake"? Npr.:

      Glasovanje za najgolejši, najgrešnejši, najnanananejši, predvsem pa najpriljubljenejši in sploh ts-ts-ts blog, ki bo cel letošnji julij (ki ga bomo posebej za losulje pripeljali nazaj) ždel čisto na vrhu Đuboxove lestvice, njegov lastnik bo dobil zaboj vrhunskega šampanjca, ki ji ga bo prinesel Liam (Hemsworth, po novem ledik in frej) na najbolj vidnem mestu, očislan s častnoročnim napisom: bog mesteca!

      (sori. kot vedno.)

      GLASUJEM za Kruh in vin.

      Izbriši
    2. Če kdaj zmaga Moosings, bo zraven pisalo: blog meseca julija. Sicer pa na Đuboxu lahko počneš skoraj vse, le opravičevati se ti pa res ni treba - ni nobene potrebe. V bistvu zelo cenimo takšne samoiniciativne predloge s smislom za humor. Kadar ti bo kaj ležalo na duši, so komentarji vedno odprti za debato (za e-devanje in zardevanje ter za kreativne napake).

      Izbriši
  7. Ja, saj opravičujem se bolj zato, ker se mi čedalje bolj zdi, da je to pri mojih letih nujno :-))) Blog meseca julija ... mmm :-)

    Aja, pa ZA Kruh in vin in te zadeve ....

    OdgovoriIzbriši
  8. Glasujem za RetroSpektiva Blog. Težko se je odločiti, vendar med temi, ki sem jih uspela malo "prečekirati" mi je trenutno najbolj všeč.

    Glasovala bi za Čarovnije z male kmetije, vendar ni na listi blogov.
    Lep dan.
    Ljuba

    OdgovoriIzbriši
  9. Jaz sem pa za Pepermint, ker je Katja res najboljša!

    OdgovoriIzbriši
  10. Glasujem za Kruh in vino!
    Res si zasluži zmago!

    OdgovoriIzbriši
  11. Glasujem za Vanjin Tok Zavesti.

    OdgovoriIzbriši
  12. Oddam glas za Pepermint!

    OdgovoriIzbriši
  13. Glasujem za La viva vero!

    OdgovoriIzbriši
  14. Glas za Lavivavero, ker sta res super!

    OdgovoriIzbriši
  15. Dajem glas Katji iz Peperminta!
    Ker je njen blog super kjut, ker so fotke najlepše, ker se na Pepermintu vedno najdejo zanimive ideje, ker podpira slovensko kreativnost in ker Katja vztraja že peto leto;)

    OdgovoriIzbriši
  16. Glasujem za blog Culinary journey by me, ker je barvit, svež in domač.

    OdgovoriIzbriši
  17. Kruh in vino je na vrhu, ampak naj dobi še en glas!

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...