sobota, 7. september 2013

Mešančki kot ilustrativno gradivo (poročilo s terena)


Že od včeraj zjutraj po koščkih nastaja daljša objava, ki ji bo morda danes celo uspelo ugledati luč sveta, do takrat pa vam ponujamo v branje zanimivo poročilo o domačih vinih z vinorodnih gričev, po katerih je v raztrgani vetrovki vandral tujec po imenu Naturšček: naj bo to primer dobre prakse, kot se (pre)rado reče, ilustrativno gradivo k naslednjemu zapisu, kompleksno, a tako lahko berljivo pisanje o hrani, kajti - kaj drugega pa je vino, da steče po grlu z velikim užitkom, med vrsticami pa se besedilo razširi na podobe slovenstva v najbolj verodostojni obliki, recimo:

»So neposredni in napake so jim bliže kot popolnost. Tisti, ki se bojijo stvari samih po sebi, bodo to dojeli kot grobost. Ne potrebujejo posrednikov in vmesnikov – prospekti, recenzije, vzdihovanja in krilati traktati so za občutljive boječe duše. Gre za požirek brez analiziranja, ker je pozornost drugje. Povej Franc, te žena še sekira, ti, a veš, da bodo dvignili davek na dodano vrednost, madona, Rode da je oče?

Namesto iskanja absolutnega ali sofisticiranega gre bolj za to, da se prebiješ skozi dan. Vrhunec je spontanost, ko se po košnji odžejaš s kozarcem špricerja, poklepetaš s sosedom ali po službi zaviješ na enega.«

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...