sreda, 4. junij 2014

Nekaj novih stvari (s super novico čisto na koncu)

Vir.

Z zgornjim naslovom se je blog Moj kras in svet okrog po dolgem času premora vrnil nazaj v virtualno življenje in ga polepšal z zanimivim receptom, zabavnim videoposnetkom psičke, ki obira češnje, in predstavitvijo izdelkov iz keramike, Tereza s Teresamisu pa je včeraj zvečer objavila čisto svež posnetek za promocijo svojega bloga.

Vir.
Medtem se je blog Moj svet kuhanja in sladic preselil na novo, lastno domeno, na kateri ga bomo spremljali od sedaj naprej, Mateja Lukežič pa je ustvarila nove broške s simpatičnimi živalskimi motivi. 

Vir.
Ovca je raziskovala kolesarske in tekaške poti od Kranja pa vse do Trsta, kamor se je iz Ljubljane peš odpravil tudi Aleš Čerin z bloga Preprostost. Tolsta nutrija je odkrivala zanimive kombinacije okusov indijske kuhinje, ki diši po kardamomu, meti, ingverju in še marsičem, Špeli z bloga Culinary journey by me pa je uspelo doma pripraviti svojo najljubšo kupljeno pregreho: marcipanove rogljičke z mandlji in čokolado.

Vir.
Po novem vemo, kako se kombinira rumene hlače, ker nas je o tem podučila Tina z bloga Od glave do pet, Metamundus nas je osrečila z novo junijsko ilustracijo, na kateri je slastna jagoda, Tanja Komadina pa je z rdečimi češnjami okrasila junijsko številko Cicibana.
Vir.
Ana Baraga je ustvarila cel kupček čarobnih kuriozitet, na primer knjigatlo, ki je knjiga škatla, iz katere skoči totemska noša, s pomočjo katere se da postati žival, Julijan, sin Prav posebne mame Urške, ki ste jo spoznali tudi v zadnjem Đuboxovem intervjuju, pa si je na teku prislužil čisto pravo medaljo. 

Vir.
Danes se čisto na sveže in na novo v Ljubljani, Kranju, Kopru, Mariboru in na Ptuju začenja tudi glasbeni festival Godibodi, ki nas poziva, naj odpremo ušesa in se prepustimo dobri glasbi, na blogu Onkraj gradbišča pa vas vabijo na Divje počitnice in na odprte ure vsak četrtek, ko jih lahko obiščete na njihovem vrtičku. In če jih boste obiskali prav ta četrtek, torej jutri, nikar ne spreglejte Miše Gams, pesnice, literarne kritičarke in magistrice antropologije, ki bo s čiščenjem čevljev mimoidoče opozarjala na problematiko brezposelnosti v Sloveniji - več o gverilski akciji si preberite pri Maticu Muncu.

Miša_Jože_Suhadolnik
Vir.
Čisto za konec pa smo prihranili najboljšo novico: Danaja Lorenčič, ki je nekaj časa pisala tudi blog in se je na Đuboxu marca predstavila z intervjujem, bo danes, 4. junija, ob 18h v Mestni knjigarni Maribor in jutri, 5. junija, prav tako ob 18h v ljubljanskem Konzorciju predstavila svojo knjigo Ana v meni, v kateri se je spopadla z normami sodobnega časa, ki diktirajo perfekcionizem v vseh pogledih, zahtevajo od nas, da smo večno in zmeraj lepi, mladi, zdravi, popolni, samoiniciativni, ambiciozni, storilnostno naravnani in vitki, ob vsem tem pa še nasmejani in sproščeni, v resnici pa smo prav vsi krvavi pod kožo, zato sledenje pravljičnim idealom nikakor ni zdrav in nas lahko pahne v bolj ali manj resne težave. 

Vir.
Nekateri se borijo zgolj s pomanjkanjem časa, drugi iščejo idealni make up in seksi kopalke, tretji slabo spimo in imamo vedno večje podočnjake, četrti pa v ogledalu ne vidijo več sebe, ampak spačeno senco, ki ne ustreza njihovemu idealu. Danaja Lorenčič je v knjigi Ana v meni pogumno spregovorila o svojem življenju z anoreksijo in o tem, kako jo je premagala. 

Danaji iskrene čestitke za pogum in izdajo knjige, če se bo kakšen od Đuboxovih bralcev lotil branja, pa naj to objavi na svojem blogu oziroma naj se nam s svojim mnenjem o knjigi javi na jukeboxblogs@gmail.com.

2 komentarja:

  1. Bravo Danaja! Knjigo bom zagotovo prebrala :).

    xx

    OdgovoriIzbriši
  2. Danaja je pogumna sto na uro!! Rojena zmagovalka, super pisateljica. Komaj čakam, da preberem knjigo! You rock girl!!!

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...