četrtek, 25. julij 2013

V vzvratnem ogledalu ...

kapa16
Kapadokija. Foto: Nasha Photography.
... so prašne ceste poletja, ob robu raste žajbelj, tu pa tam kakšna oljka in materina dušica, okna odprta, na radiu glasba in neskončno vroče pripeka, ker ste ravno kje na morju. Morda pa je morje že v vzvratnem ogledalu, mu mahate v mislih ali ste se od njega za letos že poslovili, do tja sploh še niste prišli ali pa sploh ne boste, zato se potite pod klimo pred računalniškom zaslonom in za mini odmore pogledujete na Đubox, če je kaj novega na blogih - seveda, na njih se veliko dogaja, ampak preden zares oddrvimo naprej, je treba še malo pogledati nazaj, v retrovizor oz. vzvratno ogledalo, kjer se zbirajo različne slike poletja, npr. slike Kapadokije, malo drugačne Turčije, stran od turističnih hotelskih naselij, pokrajine, posejane s skalnatimi stožci na blogu Nasha Photography ali pa slike iz Burkine Faso, ki so se zaradi objektiva na popravilu, ki je z Murphyjem tik za petami prepotoval ogromno kilometrov, spremenile v krohotajočo zgodbo, ki si jo lahko preberete (ok, ne: morate jo!) na blogu Harmonija obstoja obstaja.
Picture
Pizza tortice.
Medtem pa je iz takšnih in drugačnih razlogov nekaj blogov spolzelo iz Đuboxove liste (zaradi tehničnih težav: rss feed ni deloval, en pa je bil celo okužen), nanjo pa sta priplavala vsaj dva nova, ki ju je vredno omeniti, oba še bolj sveža, tako rekoč še v gradnji, zato Zgodb na krožniku ne morete še prejemati v čisto popolni obliki, ampak zaenkrat z vami delimo le intervjuje, ki jih ustvarja Mateja, na drugem blogu, ki ga ne smete spregledati, pa nastaja Hiška Pšenička, pravljična hiška iz slamnatih bal, v kateri bo živela družina ilustratorke Maje Kastelic.
Od sedaj naprej na Đuboxovo listo ne bo več tako lahko priti: še vedno nam lahko pišete na jukeboxblogs@gmail.com, če bi želeli, da je na njej tudi vaš blog in postavili vas bomo v čakalno vrsto. Iz nje se boste lahko na listo prebili z glasovanjem bralcev. Zaenkrat je na listi še nekaj prostora, ko zapolnimo mesta, pa bomo enkrat mesečno zadnji blog na našo veliko žalost moral z liste v večna lovišča - imamo pač rahlo alergijo na prašne zapise, ki jih je že prekrila pajčevina, hkrati pa ima tudi Đuboxova lista - tako kot vse ostalo - žal ali na srečo - svoje meje. Bralci boste nato lahko predlagali in glasovali za novega člana te častne, elitne skupine: številka 150 namreč ni kar tako - po zadnjih podatkih naj bi bilo na Slovenskem prav toliko skrajnežev, ki so sposobni v vsakem trenutku narediti neko ekstremno dejanje. Naj bodo ta dejanja taka, da si bodo zaslužila objavo na blogu, ekstremna v pozitivnem smislu in morda boste z njimi prav vi lahko na lovorikah slave kraljevali na posebej častni poziciji na naši listi: kot tisti z najboljšim blogom. Ne sliši se slabo, kajneda? Še kakšen mesec časa imate za priprave in za to, da angažirate svoje oboževalce: več pa proti koncu poletja, ko se nam malo ohladijo glave - do takrat pa ostanite v veselem pričakovanju.

Slastna pita.

Za sladico tegale dolgega zapisa, retrospektivnega pogleda v vzvratnem ogledalu in napovedi svetle bodočnosti (svakoga dana v svakom pogledu sve više napredujemo - video spodaj) pa še čudovita pita z robidami, malinami in ribezom z bloga Lep dan - želimo ga tudi vsem vam!



vaš Đubox

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...