sobota, 20. julij 2013

Intervju: Živa in Veronika z bloga Lavivavera


Živa in Veronika.


Živa in Veronika ustvarjata minimalistično oblikovan in zelo simpatičen blog Lavivavera, na katerem je iz objave v objavo vedno več lepih fotografij slastnih tortic, kolačkov in pit (najlepša torta nam kar ne gre iz glave), cvetočega cvetja in pisanih oblekic, pogledov na morje in obmorska mesta, na katerem so zbrani različni zanimivi recepti in ustvarjalni projekti - eden tistih, kakršnih še ni bilo, je bila njuna pomladanska razprodaja na strehi visoko nad Ljubljano, kot sta dekleti povedali v intervjuju, pa se konec poletja obeta nov dogodek - komaj čakamo! - do takrat pa vas vabimo, da skupaj z nami spremljate njun blog, predvsem pa, da dekleti polni idej malo bolje spoznate tudi s pomočjo Đuboxovega vprašalnika - uživajte v branju!
Vir.


Ko smo bili majhni, smo sanjali, da bomo postali smetarji, učiteljice ali piloti, kariere blogerja pa si najbrž ne želi prav veliko otrok. Zakaj sploh imeti blog?
Tudi sami kot majhni deklici nisva mislili, da bova kdaj blogerki :) Ideja se je porodila čisto slučajno, obe sva vedno imeli ogromno idej, ki pa se velikokrat niso realizirale – sedaj pa, ko imava blog, je to dovolj tehten razlog za realizacijo še tako majhnega projekta. Ideja tako ne ostane le v najinih glavah, ampak jo lahko deliva z najinimi bralci. Blogerstvo ima ogromno prednosti, je odličen način za spoznavanje novih ljudi, sklepanje novih poznanstev in celo prijateljstev, predvsem pa povečuje kreativnost. :)
Vir.


Kolikokrat na dan klikneta na svoj blog? Ali kdaj prebirata arhiv oziroma svojo blogersko zgodovino?
Blog pogledava večkrat dnevno, še posebej se veseliva novih komentarjev in spremljevalcev. Pretekle objave radi gledava, saj tako spremljava napredek in vidiva, v katero smer se blog razvija, ter iščeva možne izboljšave.
Vir.

O čem najraje pišeta in kaj naredita, če se vama res ne da blogati? Žrtvujeta kos dobre torte vesolju za navdih?
Najbolj naju veselijo projekti, ki vključujejo tudi druge ljudi in veliko priprav in organizacije, kot je bil najin Spring Roof Sale, ki nama bo za vedno ostal v lepem spominu, saj nama je odziv udeležencev dal ogromno motivacije za nadaljnje delo. Se že veseliva naslednjega dogodka, ki ga planirava ob koncu poletja.
Vir.




Kako pomembni se vama zdijo komentarji oziroma odziv bralcev? Koristijo predvsem gospodu Egu, ki uživa pod žarometi hvale in vzdihi navdušenja, ali je od njih še kakšna druga korist? Se iz njih pogosto razvije spletna debata?
Odziv  je zelo pomemben, saj tako veš, da si naredil nekaj, kar se je bralca dotaknilo v tolikšni meri, da je pod objavo pustil svoj komentar. Seveda pa hvala polaska tudi gospodu Egu. :)
O čem najraje bereta oziroma kaj najbolj občudujeta na drugih blogih?
Pri drugih blogih najprej opaziva dizajn in kako je blog videti na prvi pogled, če so fotografije lepe in privlačne, seveda pa ima velik pomen tudi vsebina,  sva pa sami bolj vizualna tipa. :)
Vir.


Kakšni blogerki bosta, ko bosta veliki, in kakšen bi bil vajin sanjski blog?
Z blogom želiva širši množici pokazati svoje ideje in razmišljanja. Najina želja že od samega začetka je, da bi na tak način prišli tudi do poslovnih projektov. Ni lepšega, kot početi v življenju tisto, kar te veseli. 
vir.



Katere tri slovenske bloge (ja, samo tri!) bi predlagali Đuboxu za kakšnega od naslednjih intervjujev?
Vir.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...