četrtek, 26. marec 2015

Intervju: Mojca Iz akvarija




Dva vesela psa, ki jima prav gotovo ne manjka gibanja, takšne in drugačne stezice za tek in pohodništvo, paleo in druge sladice, iskrive domislice, škotski klifi, italijanska, avstrijska in madžarska mesta in mesteca, popotovanja z avtodomom in z družino, veliko energije in optimizma - vse to lahko najdete na blogu Iz akvarija, ki ga piše Mojca. Rada bere in rada se giba, sama menja žarnice in sama prenaša vreče s 50 litri zemlje za presajanje rož, fotografiranje pa zaenkrat bolje obvlada njen mož. Še več o njej si lahko preberete v simpatičnem opisu na njenem blogu in v odgovorih spodaj - zamislila si jih je med tekom, zapisala pa med pitjem kamiličnega čaja. Uživajte v branju!





Ko smo bili majhni, smo sanjali, da bomo postali smetarji, učiteljice ali piloti, kariere blogerja pa si najbrž ne želi prav veliko otrok. Zakaj sploh imeti blog?

Hm, zakaj že? Zdaj je to že postalo navada; deliti svoja doživetja, vtise, mnenja, uspehe, pa tudi poraze z drugimi. Z znanci in neznanci. Vasi in svetu oznaniti, kako lepo je bilo na naši zadnji poti, pa da so semena paradižničkov že vzklila, da sem prekopala 1 kvadratni meter vrta, da sem pretekla 10 km, da sem bila s prijateljico na kavi … take vsakdanjosti.
Sem si pa že od malega želela postati pisateljica ali novinarka. Mogoče je to en tak približek mladostnim sanjam.


Kolikokrat na dan klikneš na svoj blog? Ali kdaj prebiraš arhiv oziroma svojo blogersko zgodovino?

Na svoj blog klikam, ko želim napisati kaj novega in ko je treba odgovoriti na komentarje, sicer pa ne.
Arhiv bloga bi bil lahko zelo uporaben, vendar še nisem popolnoma usvojila uporabe »tagov«, da bi bilo iskanje (recimo receptov, potopisov) po arhivu lažje.


O čem najraje pišeš in kaj narediš, če se ti res ne da blogati? Žrtvuješ kos dobre torte vesolju za navdih?
Najraje pišem o naših popotovanjih. Pa o fejst ljudeh, ki me obkrožajo. Seveda raje o pozitivnih stvareh. Ne maram jamrati. Jamranje raje prihranim za prijateljico :)
Ne da se mi ne da blogati, pogosto težko najdem ustrezne besede, jih povežem v smiselne povedi, pravilno formo, da bi zapisala svoje misli, vtise … in potem raje ne zapišem ničesar. Zgodi se, da »akvarij« sameva dolge dneve, tudi tedne, potem pa, čeprav se mi ne dogaja nič posebnega, v enem dnevu objavim več zapisov.
Ob tej posebni priložnosti, ko moja beseda doseže več bralcev, pa pozivam današnjo mladež, polno idej in zamisli, da končno nekdo izdela napravico, ki bi samodejno zapisovala misli, ki se nam porodijo med tekom, tuširanjem, gledanjem filma/predstave, poslušanjem glasbe, tik pred spanjem …
Tudi odgovori na tale intervju so bili med včerajšnjim tekom dosti bolj zabavni in poduhovljeni, a so, žal, izpuhteli neznano kam. Za to krivim aplikacije za sledenje športnim aktivnostim, ker me vse po vrsti razočarajo in jezijo ;)
Aja, kos torte… Kje je, da ga maznem?!


Kako pomembni se ti zdijo komentarji oziroma odziv bralcev? Koristijo predvsem gospodu Egu, ki uživa pod žarometi hvale in vzdihi navdušenja, ali je od njih še kakšna druga korist? Se iz njih pogosto razvije spletna debata?
Vsakega komentarja sem vesela vesela, sploh, ker jih nimam prav dosti (še čakam, da se mama nauči komentirat blogovske objave). Seveda koristijo gospe Ego, kako ne bi?! Velikokrat ravno v komentarjih dobim navdih oz. idejo, kaj bi še lahko napisala, pa sem pozabila. Takrat sem kar malo jezna nase.
So še druge koristi, ponavadi take v bolj družabni obliki; zmenimo se za kakšen skupen tek, srečanje itd. :)



O čem najraje bereš oziroma kaj najbolj občuduješ na drugih blogih?
Najraje berem bloge, ki opisujejo vsakdanje življenje, všeč mi je, če jih dopolnjujejo fotografije, vendar jih ne sme biti preveč. Najbolj občudujem tiste blogerje, ki jim gladko teče beseda. Tiste, ki znajo tako berljivo ubesedit svoje misli, čustva, doživljanja. Ki so kar malo poetični. Pa take, ki si drznejo pokazati svoje razmetano stanovanje.


Kakšna blogerka boš, ko boš velika, in kakšen bi bil tvoj sanjski blog?
Ko bom velika, bom popotniška in foto blogerka. Vsak mesec bom poročala iz drugega kraja, za fotke pa bo poskrbel moj mož, če bo le manj kompliciral in hitreje dajal fotke od sebe. To bi tudi bil moj sanjski blog.
No, hčerka mi je obljubila, da mi bo, ko bo slavna igralka, kupila hišico na obrobju Londona; tudi blog iz tistih krajev bi bil sanjski ;)



Katere tri slovenske bloge (ja, samo tri!) bi predlagala Đuboxu za kakšnega od naslednjih intervjujev?

Samo tri??? Ma, jaz berem milijon blogov!!! In sem žalostna vsakič, ko kdo svoj blog »ugasne«!
Bom kar ustrelila tri, ki mi pridejo najprej na pamet; najprej tekačici in super babnici; Pika in Anita, potem pa še avtodomarski Metlca.



Najlepša hvala za odgovore!
Hvala Đuboxu, da ste se spomnili name, zelo sem počaščena. Uspešno delo še naprej!

2 komentarja:

  1. Hvala tudi za odličen izbor fotk.
    Pa za opis; nekatera dejstva o sebi sem že pozabila :)

    Pa še to; za mojo sodelavko, ki ne verjame, da ne zmorem nesti 50litrske vreče zemlje :) Majči, naslednjič greš z mano v Obi, da se prepričaš, še prej pa se spomni, kdo je pri insanityu najdlje zdržal vaje z rokami :D

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...