sobota, 2. avgust 2014

Poslušanje

Jutri bo na meniju julijsko branje, saj vas čaka rubrika Zapisali so, v kateri objavljamo delčke zapisov, ki so bili na blogih objavljeni v preteklem mesecu, v naslednjem tednu vas čakajo takšne in drugačne dobrote, danes pa smo vam za kosilo pripravili nekaj obveznega poslušanja. 

Tako na Metini listi kot na Apparatusu vas čaka Boštjan Videmšek, s svojim ostrim pogledom na svet, brezkompromisnostjo do sebe in drugih, poročevalec iz kriznih žarišč, ultramaratonec in asket, ki mu gre blazno na živce vse banalno. 

Čeprav je njegovo temeljno načelo, da novinar ne sme postati zgodba, pa vsekakor velja, da je intervju z dobrim novinarjem tudi dobra zgodba: je zgled posameznika, ki mu ni vseeno in ki vse svoje napore vlaga v to, da bi bilo drugače. Ne le takrat, kadar je v Gazi, Kongu, Libiji, Siriji itd., ampak tudi doma. En tak Tomo Križnar. 

Naj vas poslušanje vsaj malo premakne, naslednjič, ko boste kupovali čigumije, čokoladico ali kakšno drugo, ne nujno potrebno neumnost, se spomnite, da se ji lahko tudi odpoveste, da imate izbiro in da lahko teh nekaj centov namenite komu drugemu. V Podrobnostih je Boštjan Nachbar, košarkar, ki je pred kratkim obiskal Čad, spregovoril prav o tem, da že denar, ki bi ga namenili za kakšno od mobilnih aplikacij, lahko spremeni življenje otrok v Afriki: podhranjenih devetletnih otrok, ki vsak dan hodijo po umazano vodo v nekaj kilometrov oddaljen vodnjak.


Ni komentarjev:

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...