četrtek, 30. januar 2014

Tudi Đubox ima rad Meto in bloge

Včeraj smo hvaležno zardevali ob branju zapisa z naslovom 20 blogov, za katere morate vedeti, ki si ga lahko še vedno preberete na Metini listi, malo rdečeličen pa je Đubox postal tudi, ko je preklikal celo zbirko blogov in ugotovil, da mu je gospod Murphy nekaj časa nazaj strašansko zagodel. Namreč: nekoč, njegadni je na Đuboxu živela tudi Špehšpilja, ampak ob inventuri smo pridno inu pozorno pregledali čisto celo listo in ravno takrat je ni bilo nikjer - na njenem naslovu je zevala bela praznina, strani ni bilo mogoče najti, čeprav - zgolj po spominu, brez konkretnih dokazov - smo nanjo kliknili vsaj ene tri dni, preden smo se odločili, da na njej res nič ni. Izkazalo se je, da je bistvo včasih očem dobesedno nevidno oz. da se včasih kam skrije, Meti pa se ima Đubox zahvaliti, da mu je razodela, da je Špehšpilja še kako živa, zato je sedaj - reinkarnirana pod imenom Pižama - zopet nazaj na naši listi. Se opravičujemo in veselimo, da je Đubox spet zapolnjen do zadnjega kotička: 150 nas je!

Kar ni nujno samo spodbudna in vesela novica, ampak hkrati tudi problem: čakalna lista za prišleke je namreč trenutno ne samo dolga, ampak podobna tistim na blagajni v trgovini ob dnevih, ko lahko upokojenci koristijo popust pri nakupu, takšna kilometrska (Dobri ljudje pišejo metrski samo z enim e!) kolona po zasneženi cesti, hkrati pa bi vanjo morali stlačiti še kakšen blog, ki se sicer sam od sebe ni postavil v vrsto, bi si pa definitivno zaslužil biti na naši listi. Že samo na spisku Metine liste se je znašlo marsikatero ime, ki smo si ga zacahnali in shranili med zaznamke, da ga ne bi slučajno pozabili ali zgrešili, a žal ne moremo obljubiti, da se bo nekoč znašlo tudi na Đuboxu - o tem namreč ne odločamo mi, ampak neposredna demokracija v obliki glasovanja.

Danes je padla odločitev, jutri pa je nov dan, no, pardon, to je iz nekega drugega teksta, takole bo prav: danes smo se definitivno odločili, da jutri izvedemo še eno glasovanje za prišleke, tokrat z malce spremenjenimi pravili.

Spremembe glasovanja bodo:

1. Ob vsakem glasovanje za prišleke bomo na našo listo slovenskih blogov za vse želje in okuse uvrstili KAR TRI BLOGE! Vsakič bomo najprej pokukali v večna lovišča (glej spodaj levo), mesto, kamor damo bloge, ki so zaradi neaktivnosti spolzeli z liste: če bo kakšen od njih oživel, ga bomo avtomatično vrnili nazaj nanjo, vi pa boste lahko na glasovanju za prišleke izbrali še dva bloga. Prav zaradi tega pravila smo nazaj na desno stran dodali Katarinin blog Starševstvo+, v večna lovišča pa poslali Try this at home, na katerem žal že dolgo časa ni bilo nove objave - hm, le zakaj - sta otroka že preveč zrastla? ;)


2. Tako kot na prvem glasovanju letošnjega leta boste tudi v prihodnje lahko izbirali med sedmimi blogi, le da bomo enega od predlogov vsakič izbrali mi, preostala mesta pa zapolnili z blogi s čakalne vrste.

Nabrusite prste, dobro se naspite, jutri vas torej čaka glasovanje, nas pa iskanje fotografij, ki bodo objavljene poleg naslednjega intervjuja. Če imate glede sprememb pravil glasovanja morda kakšne pripombe, mnenje ali opazko, pa na dan z besedo.

3 komentarji:

  1. Meni na Đuboksu manjka Irena v deželi mlinov, ker piše toook simpatične zapise....

    OdgovoriIzbriši
  2. Kar tri boste izbrali. Super! Potem bo Katie' s Kite zagotovo zmagala in bo med njimi :) V čakalno vrsto bi pa postavila Sobo z razgledom. Hvala!

    OdgovoriIzbriši
  3. Hvala obema za predloga - dodali smo jih v čakalno vrsto, tako da boste zanju lahko glasovali na enem od prihodnjih glasovanj za prišleke.

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...