Vir. |
Danes smo že skuhali in pojedli kosilo, se nadihali svežega zraka, božali koze in svinje, delali prevale in se zvirali, preizkušali različne inštrumente, plačali položnice, posesali kuhinjo in dnevno sobo, pili kokto, sedaj pa je čas, da spišemo kampanjsko objavo vsega najslajšega, kar se je v tem tednu godilo na slovenskih blogih.
Vir. |
Deževno je bilo in mrzlo, zato je Ruth z bloga (Ne)smisel v Budimpešti zeblo, grela se je pod odejo, prav pa bi ji prišla tudi zanimiva jopica, ki jo je zašila Tina surfa za vas, taka, ki se jo lahko nosi na več različnih načinov, medtem ko je Tomaž bral knjigo Kukavičje jajce, Klemen pa v skladu z imenom svojega bloga Po dežju užival v vremenu in v objektiv lovil momente nekega deževnega dneva, take zenovske, kot bi rekla Ninalena, ki nam je pokazala najlepšo fotko z morja (njena je na linku, tale spodaj pa je od Klemena).
Vir. |
Žejni niste bili, saj vam je Huferka pripravila gosti hruškov sok, lačni pa tudi ne, saj se na Đuboxu vedno dobro je - Nataša z Zapečenega kruha se največ poje je spekla slastne zvitorepke iz kruhovega testa, medtem ko ste se lahko pri Vanji z bloga Ena leva, ena desna sladkali s slastno sirovo pito, Naredila Ana pa nas je naučila, kako se na enostaven način pripravi listnato testo, to je tisto, ki se ga po klasičnem receptu prepogiba in med plasti daje maslo, vmes pospravlja v hladilnik, zato njegova priprava traja celo večnost, Anina varianta pa je neznansko hitra, idealna za trenutne nečase.
Vir. |
Če imate raje presne sladice, morate pokukati k Špeli s Culinary journey by me in poskusiti figovo pannacotto, na Teresamisu pa vas čaka čokoladna torta z banano in arašidovim maslom.
Vir. |
Potem pa prav posebna kategorija: recepti, ki so zapisani tako, da se pri njih ne pogleda le fotografij in se slini, ampak se jih prebere od prve velike začetnice do zadnje pike z velikim užitkom, ker ne gre le za dobro hrano, servirano na simpatičnih krožnikih naše blogerske zvezde, ampak tudi za fine uvode, kakršnega je k svojim še enim veganskim keksom brez glutena zapisala Zulejka z Uglašene kuhinje - čeprav so bili preizkušeno odlični že pred izboljšavo, se ne bi branili niti izpopolnjene različice s praženimi lešniki.
Vir. |
Mojster zapisovanja receptur in vsega drugega povezanega s hrano pa ostaja Napo, ki se je na Kruhu in vinu tokrat igračkal ne le z besedami, ampak tudi s hrano, kuharija je igra, košarka je na sporedu, jeziti se ne smemo preveč, ker ni zdravo, evo, pa imamo: namizno verzijo balinišča, žogo v juhi iz hokaido buče, vrtiljak na mizi in torto, na kateri se lahko igramo človek ne jezi se.
Vir. |
Čebulo in Alcesso, ki je resnično ne mara in ki je v tem tednu grizljala zelenjavni čips iz zelene, pastinaka in rdeče pese, smo zanalašč stlačili v isti odstavek (ho, ho, ho!:), v katerem ne bomo rekli nobene več o kuhariji niti o tem ne, kako si pripraviti malico za v službo, saj si vse to in še nekaj o tem, kako prevečkrat slepo sledimo avtopilotu navad in rutine, preberete na blogu Meta mint.
Vir. |
O kuhariji res več ne bo ničesar zapisanega, zato pa moramo vsaj še enkrat omeniti hrano, in sicer zelenjavo, ki jo lahko kupite na Trubarjevi zeleni tržnici, ki sta jo obiskali dekleti z bloga Lavivavera, najbrž se na njej da kupiti tudi kakšno domačo skuto, na sliki spodaj pa je njena soimenjakinja, tisti vrh, ki se ga z našega konca sveta ne vidi, ker je skrit za Kočno in Grintovcem, več o njem pa si lahko preberete pri Hermitu na blogu Outdoor culture.
Vir. |
Lep dan lahko preživite na potepu po Borovničevi poti, na kateri si namesto borovnic v tem času lahko naberete gobe, če pa raje o potovanjih le berete, pokukajte na Fogy's World, kjer lahko spremljate zabavne dogodivščine iz Berlina, ali pa obiščite RetroSpektivo, kjer najdete poročilo z roadtripa Eze, Monako in Nica.
Vir. |
Za konec tegale grozno dolgega zapisa pa še nekaj samo za tiste, ki ste se prebili do sem, kar pomeni, da ste vneti bralci, zato se boste razveselili tudi modrovanja o moških in flaškah z vsebino, ki ga najdete na Klikerju, zapisa o demokratizaciji zasebnega življenja, ki so ga z nami delili na Onkraj gradbišča, ali Nergačevega negodovanja nad vrečkami za pasje iztrebke, ki nikakor niso ekološke, hkrati pa so pogosto tudi zelo slabe izdelave - no, ja, pa saj enako velja tudi za vrečke za smeti, brez katerih si sploh več ne znamo predstavljati koša za odpadke, Danaja pa je zelo lepo opisala svoj odnos z bratom.
Vir. |
Še posladek za resnično vztrajne (čestitke!): mladi kosi na terasi, ki si jih lahko pogledate na blogu Moj svet kuhanja in priprave sladic, mi pa naj dodamo še zanimiv posnetek, na katerem sicer ni oglašanja kosa, ker ga najbrž poznate, so pa nekateri drugi ptiči in ostale živali, ki jih lahko slišite v okolici svojega doma. Vsi ljubitelji besed, slovenščine in strešic pa se lahko včlanite v društvo PAF, ki se zavzema za osvoboditev črke ž v anglosaških deželah, več o njem pa si lahko preberete pri Tadeju na Nekje drugje.
Ni komentarjev:
Objavite komentar