Vir. |
Bojda je Đubox za okus marsikoga že prepoln kuhanja - kako tudi ne, če so kuharski blogi najštevičnejši na naši listi in če so vsi po vrsti zelo kvalitetni, z zanimivimi recepti in še boljšimi fotografijami, na katerih je hrana iz različnih zornih kotov, na takšnih in drugačnih krožničkih, deskah, dekorirana s prtički in dodatki - na Đuboxu pod rubriko recepti tako nastaja prava zbirka vsega mogočega, paleta okusov in kombinacij, nekakšna kuharska knjiga s čudovitimi fotografijami, iz katerih ti kakšno nedeljo zvečer zadiši po slivah in figah na piti, tako kot Vanji z bloga Tok zavesti, ki se je razpisala o svojem pogledu na kuharske knjige, predvsem pa na bivanje, dom.
Saj vemo, da je klišejsko, ampak kljub temu je pa še kako res, da je kuhinja srce domovanja, zato ne sme biti temen kabinet, natrpan z omarami in omaricami, ampak svetel prostor, z veliko lesa, najrazličnejšimi skodelicami na odprtih policah in z obvezno stalažo, na kateri kraljujejo lonci, v katerih se kuha fižol, blitva, krompir in ljubezen, tako kot pri Zulejki z Uglašene kuhinje, ki se je pred kratkim preselila na Koroško in si tam ustvarila dom: njena nova kuhinja je enostavna in domačna, hkrati pa kot iz kataloga, kot iz pravljice.
Ni komentarjev:
Objavite komentar