sobota, 29. junij 2013

Intervju: Polona s Frišnega novega jutra

[Polona+avatar.jpg]
Frišna.
Da Frišne oz. Polone Pačnik ne poznate, skorajda ne verjamemo, čeprav zadnje čase njen blog Frišno novo jutro malo sameva, saj je polno zaposlena z risanjem ravno prav privihanih Cankarjevih brkov na skodelice in namrgodenih kraljic na krožničke – tule najdete njeno trgovinico na Etsyju, poleg vseh natančno izrisanih črno-belih umetnij pa Frišna svoje čopiče rada namaka tudi v barvah in ustvarja navihane ilustracije za male in velike, vedno pripravljena sprejeti nove, še boljše naročnike, ki bi ji omogočili vsaj kakšen teden dni počitnic na Mauritiusu – ne, da bi tam lenarila, kje pa: šlo bi zgolj za profesionalno iskanje navdiha, ki zelo rad raziskuje daljne kraje, še najrajši pa se skriva kje ob morju, na dolgih, peščenih plažah, kjer poležava skupaj s svojo spremljevalko, gospo Lenobo. 
Vir.
Brez tega popolnega para ni niti frišnih ilustracij niti zabavnih frišnih zapisov na blogu, podobno pa je bilo tudi z našimi vprašanji, ki so bila spisana prav s Frišno v mislih: želeli smo ji namreč podeliti prav posebno čast, da bi s svojimi odgovori prerezala slavnostni trak Đuboxovih intervjujev in bila naša prva zasliševalka, a kaj, ko nismo računali, da se bo navdih ravno takrat potikal po rajskih plažah, medtem ko bo Frišna doma pridno risala – tako na navdih kot na odgovore »najbolj zabušantske blogerke ever«, kot se je sama poimenovala, se je, seveda, splačalo čakati – čeprav vprašanja že poznate in veste, da niso prav zelo izvirna, je Frišna s svojimi odgovori vsekakor upravičila in presegla naša pričakovanja – čaka vas torej duhovito branje, ob katerem nikar ne pozabite, da so letos v modi kozarci in skodelice s frišnimi motivi.
Ko smo bili majhni, smo sanjali, da bomo postali smetarji, učiteljice ali piloti, kariere blogerja pa si najbrž ne želi prav veliko otrok. Zakaj sploh imeti blog?
Jaz sem sanjarila, da bom Arabela – tisti njen čarobni prstan bi mi prav prišel – in TAKOJ bi imela kariero blogerja, ampak ŽAL. Nič od kariere. Imam pa blog.
Vir.
Kolikokrat na dan klikneš na svoj blog? Ali kdaj prebiraš arhiv oziroma svojo blogersko zgodovino?

Kot vsak razumen bloger ob vsaki polni uri preverim statistiko ogledov, vsake petnjast čez pa kliknem na blog, da se mi takista statistika odvija v pravi smeri. Stare objave iz Frišnega pa rada glasno berem na družinskih srečanjih.
Vir.

O čem najraje pišeš in kaj narediš, če se ti res ne da blogati? Žrtvuješ kos dobre torte vesolju za navdih?
 Ne vem, zakaj bi človek uničil povsem kvaliteten kos torte, za to, da bi pisal, če je pa splošmo znano, da so najbolj inspirativne stvari na sveti topless fotografije Christiana Bale-ja.


Vir.
Kako pomembni se ti zdijo komentarji oziroma odziv bralcev? Koristijo predvsem gospodu Egu, ki uživa pod žarometi hvale in vzdihi navdušenja, ali je od njih še kakšna druga korist? Se iz njih pogosto razvije spletna debata?

Na Frišnem so najboljši komentarji. Ne mislim, da so pri meni boljši komentarji kot drugje (čeprav so), ampak da so komentarji najboljša stran Frišnega. Matilda in Yemamaya, komentatorki par exellence, sta častni članici liste »Moje najljubše osebe. Na celem svetu. Za zmeraj.«
Vir.

O čem najraje bereš oziroma kaj najbolj občuduješ na drugih blogih?

Zardevam. Ne berem drugih blogov, ampak samo gledam slikice in če je teksta več kot v podnapisih domačega trač časopisja .... ga pač preskočim. Imam pa kompleten crash na bloge francoske ženske stripovske scene – veliko slikic, malo črk, pa še te zložene v duhovite stavke. Bolje ne more biti.



Vir.
Kakšna blogerka boš, ko boš velika, in kakšen bi bil tvoj sanjski blog?

Ko bom velika, bom blogala v angleščini. Moj sanjski blog se bo, seveda, sam pisal, med posti pa mi bo še zlikal perilo in zloščil tla.

Vir.
Katere tri slovenske bloge (ja, samo tri!) bi predlagala Đuboxu za kakšnega od naslednjih intervjujev?

Da ne bom rekla Fensišmensi in Pepermint:



Vir.
Najlepša hvala tebi, še posebej pa tvojim čopičem in tipkovnici!

Vir.
 (Vse ilustracije so, seveda, Frišnino delo)

3 komentarji:

  1. Avtor je odstranil ta komentar.

    OdgovoriIzbriši
  2. Lajkam! Frišno itaq, zarad nje mam še kakšno smejalno okol ust več ampak nč hudga, ji bom zaračunala Planinška čez par let, če se bova še poznali. Đubox pa tudi! Sploh nisem vedela, da obstaja tole obetavno spletišče. Kera zapečkarska blogerca sem jaz ampak fuul vesela, da sem našla tudi svojo objavo na črnem tepihu desno na zemljevidu. Thank's

    OdgovoriIzbriši
  3. Z veseljem smo te uvrstili v dobro družbo na črni preprogi - hvala za lajkanje in komentar!

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...