ponedeljek, 8. april 2013

Njam, pečene prašičkove kože in raziskovanje nepoznanih okusov

Vir.
"Nekega dne sem v vasi na drugi strani otoka v času sejma na kmečki tržnici radovedno spraševala za vsako stvar, kaj da je. Ker je bilo obiskovalcev veliko, so med sadjem in zelenjavo prodajali tudi prigrizke, denimo kar okusne koščke hrustljavo pečene in osoljene prašičkove kože. Neka prodajalka je imela v čebru pod cunjo nekakšne večje bunke nedoločene sive barve, v katere so bile zapičene vilice. Na vprašanje, kaj je to, sem dobila odgovor: »Njam.« Vsebina čebra se mi nikakor ni zdela njam, pač pa izrazito neokusna, skoraj odvratna, a je nasmejana prodajalka že odrezala zajeten kos, naj poskusim," piše Danica Lešnjak na svojem blogu Lep dan o svoji izkušnji na Madeiri, kjer se je, kot že mariskdaj prej, srečala z nepoznano hrano. Izkazalo pa se je, da je tudi strah pred neznanim včasih votel, od zunaj pa ga sploh ni. Skratka: nepotreben.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...