petek, 19. april 2013

Mandljevo, riževo ali ovseno mleko


Vir.

Vijolične krave v očeh današnje otročadi še vedno delajo mu, a kmalu nihče več ne bo vedel, da so nekoč dajale mleko, ki je bilo eno od osnovnih živil, saj bo kmalu splošno znano (common sense, you know?), da se mleko pripravi doma iz riža, ovsa, mandljev ali kakšnih drugih oreščkov, morda tudi soje, čeprav je ta že malo izven mode, že malo passe: bojda pač ni tako zelo zdrava, kot so trdili nekdaj, sploh pa je večinsko gensko spremenjena in bogvekaj še (kot da riž ni poln pesticidov). Krave bodo dajale samo še presladko čokolado in srečno živele v švicarskih Alpah do konca sveta, medtem ko bomo mi miksali mleko iz mandljev - če vas zanima, kako, si preberite pri Špeli s Culinary journey by me, če pa bi raje pili mleko iz riža ali ovsa, pa si postopek priprave preberite pri Mihu (v komentarjih objave).

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...