ponedeljek, 10. februar 2014

Pica za kosilo

Pečena pizza.
Đubox bo kmalu star eno leto, zato se rad šali, da si bo za rojstni dan privoščil slovesno večerjo: šel bo na pico, to do obisti skomercalizirano jed, ki se prodaja predvsem kot hitra hrana, primerna za vsako priložnost, pogreta v mikrovalovni pečici ali pač pečena v krušni peči, velika, debela, ne preveč draga, a nasitna, torej vse tisto, kar je pomembno množici lačnih kruha in iger - pica je najboljša rešitev. Posebej taka, na katero nadevaš pica šunko in debele rezine univerzalnega sira brez okusa (pri nas se mu reče plastični sir) - najbrž je imel prav take pice v mislih Bukowski, ki bi v eni od svojih pesmi jedce takih pic kar obesil. Seveda pa je pica lahko tudi popolnoma drugačna pesem, gurmanski užitek z izbranimi dodatki, taka, kot jo je pripravila Nataša z bloga Zapečenega kruha se največ poje - v njen rob je skrila skuto, ali pa pica brez glutena, zato pa s česnom, mocarelo, rožmarinom, šitakami in drugimi dodatki - fotografijo končnega izdelka vidite spodaj, recept pa najdete na blogu Culinary journey by me.
 
Vir.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...