torek, 18. februar 2014

Dva obraza zime

Vir.

Saj smo vam že včeraj povedali, da je treba govoriti o snegu, ne pa o drugih rečeh, recimo o evropskih volitvah, ki so postale zgolj sanjska služba v evropskem parlamentu, o cuzanju evropskih sredstev in prazni shemi jamstvo za mlade, ki pod novim imenom ponuja skoraj zgolj reciklažo starih programov - skratka: nič novega v dolini Šentflorjanski, samo snega je včeraj spet malo zapadlo, čeprav ga je v nižini in v mestih že skoraj pobralo, za njim ostaja le snežna brozga, nekatere reke poplavljajo, malo višje pa lahko najdete snežno idilo, ki si jo lahko ogledate pri Sashiti, spluženo avtocesto na Pokljuko, lahko pa si ogledate tudi neolepšano sliko trenutnega stanja v naših gozdovih, ki jo je z nami delila Vale s kmetije NašRaj - vse skupaj ni le žalostno, ampak je tudi tako čudovita metafora za stanje v državi - če drevesa odstraniš s ceste, ki vodi v evropski parlament, s tem pač ne narediš veliko. Na tak način pod krinko skrbi za druge poskrbiš le zase, medtem ko se trenutno lastniki gozdov in kmetje spopadajo ne le s padlimi drevesi in poškodovanimi gozdovi, ampak tudi z visokim davkom na nepremičnine, ki je za kmetijske stavbe zelo visok in znaša kar 30 %. Juhu, sneg!

IMG_6742
Vir.

Sicer pa si o tem, kje trenutno smo, kako si mečemo pesek v oči, da se imamo boljše kot lansko leto, zaslepljeni od vse beline in zimskega sonca in idile, v kateri živimo - no, o tem in o čudoviti slovenski politiki si lahko preberete tudi pri Nergaču.

2 komentarja:

  1. No, v deželi na najsevernejši strani Alp zime letos menda ne bo več. Pravijo meteorologi. Kakšen nacionalist bi rekel, da ste nam jo južnjaki ukradli, nekateri pa se praskamo po glavi, ker brez neskončne, dušeče beline marsikaj zelo hitro pride na dan. Na primer, da je sedaj že bivši minister za kmetijstvo, ko je bil še notranji, bodočemu koalicijskemu partnerju izdal skrivnost, ki so mu jo zaupali uradni organi pregona: da imajo socialni demokrati v svojih vrstah tipčka, ki je v Kanadi kupoval "legalne" slike. Golih dečkov, se ve. Da je nekdo ljubitelja slik očitno posvaril, da se nekaj kuha. Da je ta isti tip, sicer odgovoren za razkrivanje dolgoletnega neodkritja nacijevske NSU mogoče, mogoče pa tudi ni (to bo pokazalo nadaljnje pomanjkanje prekrivne odeje), uničil kakšne manj legalne, gole dokaze. Da je za njegovo skrivnost vedel kup ljudi, istočasno pa seveda nihče ... No, razen bivšega kmetijskega oziroma še bolj bivšega notranjega ministra, ki je moral odstopiti, ker je izdal to isto skrivnost.
    Ob pomanjkanju bele odeje včasih kar malce mrazi...

    OdgovoriIzbriši
  2. Hm ... Morda bi lahko začeli sneg uvažati na sever in tako na en mah rešili naše gospodarstvo in vaš ljubi mir? Samo kaj, ko bi potem tudi pri nas prišlo še več svinjarije na dan … No, trenutno sicer to ni tak problem, ker imamo na zalogi še Tino Maze in druge uspešne olimpijce, pa voda nekaj narašča in poplavlja, vi pa brez snega in z skrivnostmi, ki prihajajo na dan, reveži. Kmalu se bodo horde ljudi začele preseljevati na jug, ker je tukaj tako čudovito, samo še slogan moramo zamenjati: Slovenija – nova Grčija.

    Juhu, sneg!

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...