četrtek, 14. november 2013

Tapiokin puding (paleo in brez glutena)

Vir.
Puding ni samo tista škrobasta zadeva, ki se jo naredi po navodilih z vrečke, tako da se nekaj žlic praška z aromo zakuha v vrelem mleku, taka socialistična sladica, zgolj s tremi okusi kot sladoled Planica, vanilija, čokolada in jagoda, čeprav se spomnimo, da sta obstajali tudi borovnica in malina, kaj več izbire pa njegadni ni bilo. Sedaj se najde tudi bananine, lešnikove in kokosove pudinge iz vrečke, ki jih marsikdo po začetniško pridno uporablja tudi za kreme za torte, medtem ko jih prav po pudingasto kuha le malo starejša generacija, ki ima v omari obvezno nekaj steklenih posodic, namenjenih prav temu, da se vanje servira to preprosto sladico. Če bi radi malo manj instantno varianto, pokukajte k Retrospektivi, kjer se lahko posladkate z domačim pudingom iz tapiokine moke, ki mu lahko sami - s sestavinami, ki mu jih dodate - pričarate okus, ki si ga v tistem trenutku najbolj želite: zgornji na sliki je iz jabolčne marmelade, cimeta, vanilije in kardamoma.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...