Vir. |
Če pričakujete podrobno razlago naslova, je tule ne boste dobili, čeprav gre za zdravorazumski aksiom, ki na prvi pogled morda deluje malo provokativno, morda spominja na naslove revij za zdravo življenje ali pa bi bil lahko celo udaren naslov kakšne knjižne uspešnice: pa ne želi biti nič od tega, sladkor v čisti obliki (pa naj bo fruktoza, glukoza, saharin, javorjev sirup, agavin sirup, med ali rjavi, beli ali kakšen drug sladkor) je pač čisto preprosto nekaj, česar naše telo ne potrebuje še dodatno, ker ga dovolj dobi iz drugih virov: ne le iz sadja in celo iz zelenjave (korenje, rdeča pesa), ampak predvsem iz ogljikovih hidratov. Če imate radi sladko, ne pozabite, da se okus izoblikuje na podlagi navade, ki jo lahko vedno spremenite - za začetek poskusite speči jabolčni zavitek brez sladkorja, ki ga je NaredilaAna, in ugotovite, da niti v okusu nadeva, kaj šele v okusu testa (nekateri ga sladkajo), ne boste pogrešali prav ničesar.
Ni komentarjev:
Objavite komentar