Ponavadi jamramo, kako je hrana draga, čeprav bi se morali vprašati ravno obratno: kako da je hrana, ki jo je bilo treba gojiti, pridelati in predelati, v katero je bilo vložen trud mnogih ljudi, tako zelo poceni?
"Problem je v tem, da se ljudje niti ne vprašajo, kako je mogoče, da nek mesni prehrambeni izdelek stane 1,57 evra," piše
Nergač in nadaljuje:
"V Romuniji vzgojeno govedino zakoljejo na Madžarskem, meso predelajo na
Nizozemskem v testenine iz ameriške pšenice ga zavijejo v severni
Italiji, zapakirajo v južni Italiji in lifrajo distributerju, ki robo
med drugim pošlje tudi v slovenske trgovine. Da v tej verigi, pa mogoče
to sploh še ni vse, sploh kdo kaj zasluži, je skoraj neverjetno. In kje
je tu še marketing!"
Preden boste naslednjič, ko boste v trgovini videli torteline za 1,57 evra ali kakšen drug izdelkek po neverjetno nizki ceni, tega hitro položili v košarico, zadovoljni z uspešnim nakupom, se raje vprašajte, kako je takšna cena sploh mogoča. Po nakupih pa se - če le lahko - raje odpravite k bližnjemu kmetu.
Ni komentarjev:
Objavite komentar