sreda, 20. marec 2013

Kako je mogoče, da tortelini stanejo le 1,57 evra?

Ponavadi jamramo, kako je hrana draga, čeprav bi se morali vprašati ravno obratno: kako da je hrana, ki jo je bilo treba gojiti, pridelati in predelati, v katero je bilo vložen trud mnogih ljudi, tako zelo poceni? "Problem je v tem, da se ljudje niti ne vprašajo, kako je mogoče, da nek mesni prehrambeni izdelek stane 1,57 evra," piše Nergač in nadaljuje: "V Romuniji vzgojeno govedino zakoljejo na Madžarskem, meso predelajo na Nizozemskem v testenine iz ameriške pšenice ga zavijejo v severni Italiji, zapakirajo v južni Italiji in lifrajo distributerju, ki robo med drugim pošlje tudi v slovenske trgovine. Da v tej verigi, pa mogoče to sploh še ni vse, sploh kdo kaj zasluži, je skoraj neverjetno. In kje je tu še marketing!" 

Slika je zgolj simbolična.

Preden boste naslednjič, ko boste v trgovini videli torteline za 1,57 evra ali kakšen drug izdelkek po neverjetno nizki ceni, tega hitro položili v košarico, zadovoljni z uspešnim nakupom, se raje vprašajte, kako je takšna cena sploh mogoča. Po nakupih pa se - če le lahko - raje odpravite k bližnjemu kmetu.

  

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...