sreda, 18. marec 2015

Sreda je očitno pravi dan

Z bloga Talking to volcano.

Ja, očitno je sreda dan za Đuboxove zajtrke in večerje: že prejšnjo sredo ste dobili serviran kratek zapis za dobro jutro in intervju s Striti s Privat b(l)oga za lahko noč, danes pa se vam obeta enak program. 

Jutro naj vam polepša barvita miza z bloga Talking to Volcano, na katero položite še zadnjo Mladino, kjer vas čaka portret Maje Kastelic, ilustratorke, ki piše tudi blog in je pred kratkim izdala avtorsko slikanico Deček in hiša, v katero se zagotovo splača pokukati. Tudi Irena Sirena je v svojem zadnjem Linktajmu delila z nami besedilo z Mladine, in sicer se je tam Petja Grafenauer, precej znano ime na polju vizualne kulture in likovne kritike, razpisala o svojem nezavidljivem položaju samozaposlene v kulturi in mame, ki vedno več dela in je zato vedno manj plačana - ob tem se seveda postavlja vprašanje, v kakšnem položaju so šele vsi ostali, ki si na področju kulture (še) niso zmogli ustvariti imena, če že tisti, za katere mislimo, da jim je uspelo, živijo tako negotovo. V Linktajmu Irene Sirene pa ne spreglejte tudi analize propagande, ki se je razmahnila ob sprejemanju zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih in jo je na svojem blogu analizirala Centrifuzija, samo dogajanje na Twitterju pa je po drobnogled vzela Taja Topolovec na Metini listi.

Naj današnji dan mine s čim manj propagande in s čim več strpnosti, brez vonja po gnojnici populizma, medtem ko vonj po pravem živalskem gnoju ali kompostu prav nič ne škodi - o tem je pisala Bojča z bloga Permakultura za telebane v svojem zapisu Kidači dreka in z nami delila filmček o malce drugačnem kmetijstvu. Prav tako je fino včasih pogledati preko zapečka ujetosti v svojo rutino, k tistim, ki si upajo in vsake toliko časa preveslajo kakšno morje - o zadnji odpravi Marina Medaka z odprave po Mediteranu si lahko preberete pri Hadu.

 Danes ob 18h vas Portal v vesolje vabi v Ruski center znanosti in kulture v Ljubljani na elektronsko razstavo Odprto vesolje, naslednji teden, v ponedeljek, 30. marca, pa bo v Poligonu potekal prvi in uvodni Cryptoparty o varovanju zasebnosti, komunikacije in podatkov na računalnikih in drugih elektronskih napravah - spored si lahko pogledate na portalu Pod črto.

In še zadnja napoved, ki jo že poznate: v sredo je na Đuboxu za večerjo intervju, tako da ga lahko pričakujete tudi danes!

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...