petek, 17. januar 2014

Blogerski horoskop


                                       OVEN

Vir.
Na Čarovnijah z male kmetije boste našli recept za barvito solato iz rdečega zelja, pomaranč in granatnega jabolka in jo snedli za večerjo, nato pa boste še malo pobrskali po spletu in na blogu Moosings pod fotografijo drevesa zapisali duhovit komentar, se pomudili pri Izgubljeni v vesolju in prebrali njen Pozdrav soncu ... am, dežju, nato pa na Metini listi preverili, katere podcaste poslušajo znanstveniki. 

                                                        BIK
Bik
Vir. 

Lenobno boste razpoloženi, zato si boste zaželeli obiska hamana, pa čeprav ste pri Nergaču izvedeli, da je ta v resnici videti malo drugače kot na fotografijah. Za ozimnico si boste tako kot Bralnica pripravili kupček pravljic, nato pa se predvsem valjali po kavču med poslušanjem podcastov na prenovljeni strani Apparatusa, dokler ne boste začutili, da vas od poležavanja boli hrbet. Na blogu Gibanje je fajn boste poiskali nasvete proti bolečinam v križu in se odločili, da jutri končno začnete telovaditi.


                                                  DVOJČKA

<i>Slika je simbolična.</i>
Vir.
Zelo dobre volje boste, dodatno pa vas bo nasmejalo, da so dogodivščine družine, o katerih boste prebrali na blogu Tina surfa za vas, tako zelo podobne dogajanju pri vas. Pri Hadu vas bo najprej navdušil oglas za Booking.com, nato pa ob branju naslednje objave ne boste mogli verjeti, da je oblačila za našo olimpijsko reprezentanco zopet naredil Sandi Murovec, ne pa kakšen od odličnih slovenskih oblikovalcev. Za boljše razpoloženje bo poskrbela rožnata tortica z bloga Naredila Ana, ki vas bo popolnoma očarala, tako kot tudi toalete z Zlatih globusov, ki si jih boste ogledali pri Ireni Sireni.

                                                     RAK

Morski rak wallpaper download
Vir.
Dan boste preživeli s svojimi najbližjimi. Če imate otroke, si vzemite čas zanje in skupaj z njimi poglejte risanko, o kateri na svojem blogu piše Filmoljub, najmlajše pa lahko na deževen dan zaposlite tudi tako, da skupaj z njimi skušate narisati simpatičen in barvit družinski portret – za zgled si lahko vzamete ilustracijo Mateje Lukežič.  Zaželeli si boste nekaj sladkega, zato boste v omarah in v hladilniku preverjali, če imate vse sestavine za munchmellov po receptu NeUkročene trmoglavke Vale, čeprav vas bo mikalo speči tudi rižev narastek z jabolki, tako kot ga je pripravila Vanja z bloga Ena leva, ena desna.
 
                                                          LEV

LEV
Vir.
Na Coprnijah boste prebrali, da je treba živeti vsak trenutek, kar boste malo po svoje prevedli v misel, da je vsak dan lahko praznik, torej si lahko tudi danes privoščite silvestrsko večerjo, zato boste veselo brskali med idejami, ki so prispele na natečaj Kruha in vina, še posebej pa vas bo navdušila pojedina, ki jo je skuhala Špela z bloga Culinary journey by me, letošnja dobitnica zlatega silv(ot)a.

                                   DEVICA

Vir.
Ker ste po naravi zelo natančni, boste ob 9. točki seznama, ki ga je spisal Klemen z bloga po dežju, navdušeno kimali, saj nereda res ne prenesete, medtem ko imate knjige strašansko radi, zato si boste kmalu privoščili nekaj branja, pri čemer boste morda izbrali prav knjigo Samogovori, ki jo na svojem blogu Konteksti priporoča Tomaž. Recept za testenine z rikoto in špinačo, ki ga boste našli na blogu Moj svet kuhanja in priprave sladic, vas bo tako navdušil, da boste takoj tekli v trgovino in nakupili vse potrebne sestavine, ostanek dneva pa boste preživeli pred računalnikom, medtem ko boste razmišljali, zakaj se tako malokrat vozite z vlakom, ter o tem, da bi se čevlje, ki so postavljeni na ogled na blogu Running in my Heels, dalo dobro skombinirati s črnim krilom z bloga Duckalicious.

                                                    TEHTNICA

Otroška lesena tehtnica
Vir.

Ne boste se mogli odločiti, ali vam je bolj všeč plašček z bloga Dailan Kifki ali tisti, ki si ga je na fotografijah ogrnila Tesa z bloga Magnfique, saj ne boste popolnoma prepričani, kateri bi bolj ustrezal vašemu osebnemu slogu, o katerem je pisala Katja s Peperminta. Raznežil vas bo zapis Prav posebne mame.
                                ŠKORPIJON

Novih izzivov se boste lotevali z veliko motivacijo, polni boste energije in izvirnih idej, predvsem pa vam bo šlo vse dobro od rok, zato se boste lotili priprave domačega kruha - rženi vam bo uspel tako dobro kot Bratinovu, zraven pa boste pripravili še male bombetke in štručke po receptu Nataše z bloga Zapečenega kruha se največ poje. V želji, da svoje znanje še bolj izpopolnite, se boste prijavili na Naturščkovo delavnico peke rustikalnega kruha, nato pa se boste trudili čim bolj uspešno fotografirati svoje izdelke. Na Fotogajo boste pokukali po nasvete o tem, kaj vse mora imeti dober fotograf, ter se odločili, da boste prijatelje povprašali, če ima kdo odveč kakšno fotografsko opremo, ki bi jo lahko skupaj s Heleno z bloga Osebno in zasebno podaril Zavodu za fotografsko terapijo. 

                                 STRELEC
 
http://fandangogroovers.files.wordpress.com/2010/05/kevin-costner-robin-hood.jpg
Vir.
Kot navdušeni športnik boste uživali ob ogledu filmčka o smučarskem teku, ki ga je na svojem blogu delil Mihovc Klopotača, na blogu Kaje Deberšek preveril, kako je videti meglena Uršlja gora, in si za uho zapisali, da bo v torek, 21. 1., v Ljubljani potekalo potopisno predavanje o Zahodni Afriki, po kateri je z ekipo potoval avtor bloga Pajk cruiser. Ker športniki potrebujejo beljakovine, si boste po receptu z bloga Zgodbe na krožniku pripravili okusen ribji namaz z dodatkom čičerike, nato pa razmišljali, od kod so sestavine vašega jedilnika prišle v naše kraje ter koliko kilometrov so morale prepotovati - k razmišljanju o tem vas bo vzbodbudil zapis na blogu Preprostost.

                                                  KOZOROG

Slika:Lightmatter ibex.jpg
Vir.
Prijatelje, ki bodo prišli na obisk, boste presenetili z izvirno sladico, nad katero bodo vsi navdušeni, vam pa njena priprava ne bo vzela veliko časa, zato boste naredili kar dve različici – v steklene kozarčke boste nadevali plasti čokoladne kreme, mandarin in pomarančnega želeja, tako kot so to storili na Retrospektivi, nato pa še presno mešanico fig in čokolade po receptu Zulejke z Uglašene kuhinje, mimogrede pa boste sodelovali še v nagradni igri oziroma giveawayu, ki trenutno poteka na njenem blogu.

                                                   VODNAR

vodovodar popravlja sifon v kopalnici
Vir.
Nostalgični boste, zato boste po omarah brskali po spominih tako kot Tinka z bloga Klitja, razmišljali boste o preteklosti ter srečnih in nesrečnih koncih, o katerih ste brali na Danajinem blogu, zasanjano zrli skozi okno, kjer vas bodo meglene podobe bližnjih hiš spomnile na fotografijo Devina, ki jo je posnela Mami Sandra, nato pa si boste iz nevidne niti domišljije spletli še nekaj oblakov, na katerih boste lahko prebirali poezijo, dokler vas ne bo prizemljil vonj po ribah iz pečice, tako kot se je to pripetilo Špiklji.


                                                 RIBI

4:6:foxfish1
Vir.
Prijavili se boste na konferenco Naravi prijazna osvetlitev neba, za katero ste izvedeli na Portalu v vesolje, saj vas svetlobno onesnaževanje zelo moti, nato boste oddali svoj glas za prišleke, si pogledali, kaj ima pikistriti s Privat bloga povedati o komisiji za preprečevanje korupcije, nato pa na Filmskem kotičku preleteli še seznam nominirancev za oskarja.

3 komentarji:

  1. Hihi, oven je najboljši! :DDD

    OdgovoriIzbriši
  2. Končala s športanjem za danes, kje je moja čičerika, da mi prežene misli na meglo čez vikend? :-)

    OdgovoriIzbriši
  3. @Alja: Striček Google pač pravi, da je oven po angleško pečica :)

    @Alcessa: Virtualna čičerika te čaka na blogu Zgodbe na krožniku, sicer pa je Đubox vedno tukaj, da ti prežene misli na meglo.

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...