četrtek, 15. avgust 2013

Intervju: Alenka in njen Lenn




Alenka. 

Kot se za številko sedem po vrsti rešenih Đuboxovih vprašalnikov, ki smo jih pretenciozno naslovili kar intervju, spodobi, smo se po odgovore tokrat odpravili v pravljično deželo, kjer so doma ptički želja, simpatični mucki, zajčki in miške, predvsem pa je tam strašansko lepo in mehko, saj je vse obloženo z mehkimi blazinami in pokrito s posteljnino, polno pisanih sovic in žiraf - odpravili smo se k Alenki v Lenn, kjer se, seveda, najde tudi kaj za ta velike, recimo torbice in torbičke, narejene iz različnih kosov in koščkov blaga, skrbno sešite skupaj, pa dodatki za dom in še kaj bi se našlo: ne le na njenem blogu, o katerem boste več izvedeli spodaj, ampak tudi v galeriji na spletni strani, vsekakor pa tudi za Alenko in Lenn lahko glasujete na Đuboxovem tekmovanju za blog meseca, predvsem pa uživajte v intervjuju in občudovanju izdelkov na fotografijah!
Lenn.

Ko smo bili majhni, smo sanjali, da bomo postali smetarji, učiteljice ali piloti, kariere blogerja pa si najbrž ne želi prav veliko otrok. Zakaj sploh imeti blog?

Čisto preprosto! Blog je idealno sredstvo za komuniciranje s svetom. Na tem mestu lahko v miru beležiš svoja vele razmišljanja, ne da bi te kdo vmes prekinjal s svojimi komentarji. Če se še potrudiš z angleškim prevodom in dodaš fotografije, lahko po širnem svetu zvedo, na kakšen način zalivaš rože in kako zgledajo tvoji otroci umazani od sladoleda. Sama se vsake toliko še zmeraj vprašam, kaj želim svetu povedati in pokazati. 

Lenn.

Kolikokrat na dan klikneš na svoj blog? Ali kdaj prebiraš arhiv oziroma svojo blogersko zgodovino?

Večinoma klikam po blogu samo na dan, ko sestavljam novo objavo. Krivulja obiska ima praviloma obliko piramide. Zmeraj znova se čudim, kako me je našel nekdo iz, recimo, Singapurja. Po zgodovini zapisov sem brskala šele zdaj, po enem letu. Drugače pa kar malo pozabim, da blog sploh imam.
Lenn.
O čem najraje pišeš in kaj narediš, če se ti res ne da blogati? Žrtvuješ kos dobre torte vesolju za navdih?

Vedno je fino, če mi uspe pokazati, kaj novega delam. Super je tudi, če se mi zgodi kakšna neumnost, ki me je spravila v smeh. Vse skupaj zabeljeno s kančkom »modrosti« in ščepcem zdrave pameti, kakšno fotko, ki slučajno rata, pa dobiš moj blog. Sicer pa brez navdiha, mi za blogati ni. 
Lenn.
Kako pomembni se ti zdijo komentarji oziroma odziv bralcev? Koristijo predvsem gospodu Egu, ki uživa pod žarometi hvale in vzdihi navdušenja, ali je od njih še kakšna druga korist? Se iz njih pogosto razvije spletna debata?

Glede na to, da sama redko komentiram, sem zelo, zelo presenečena in vesela, če kdo najde čas in pusti kakšen komentar.
Lenn.

 
O čem najraje bereš oziroma kaj najbolj občuduješ na drugih blogih?

Rada imam tematske bloge v stilu – če je kuharija, je kuharija, če je moda, je moda ...  Všeč so mi zabavni in lahkotni zapisi in pa seveda lepe fotografije. Ni nujno, da so prve kvalitete, samo da so posnete z občutkom.
Lenn.
Kakšna blogerka boš, ko boš velika, in kakšen bi bil tvoj sanjski blog?

Hmmm... super vprašanje! Imela bom najmanj tri bloge in vsaj enega, ki ga bodo zame pisali in urejali drugi. Poročala bom iz vseh koncev sveta in objavljala noro lepe fotografije.

Lenn,
Katere tri slovenske bloge (ja, samo tri!) bi predlagala Đuboxu za kakšnega od naslednjih intervjujev?

Kar nekaj jih je, ki so mi resnično všeč, izpostavila pa bi tri navdihujoče bloge, ki so mi res pri srcu:

Valentinin Studio 13.  Res je blogerka v pravem pomenu besede pa še mene je navdahnila, da sem začela.
Vesnin Sobazrazgledom. Njeno delo vedno znova občudujem.
Anin Cinnamon and Thyme.  Obvlada kuharijo, njene fotografije so nekaj posebnega.
Lenn.



2 komentarja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...