torek, 27. avgust 2013

Kuhanje na kampiranju

Vir.

Dobra pokrovka je del obvezne opreme, potrebuješ še lonec, kakšno žlico in gorilnik, vse ostalo pa je že bolj kot ne po izbiri: od kuhalnic, dodatnih ponvic, krožničkov in vilic. Jesti špagete z žlico je sicer res nekaj najtežjega, kar smo na Đuboxu preizkusili v življenju, ampak to še ne pomeni, da se ne da. Še bolje pa je, če se oblika testenin bolj pametno izbere, ker jesti špagete iz enega lonca skupaj s še šestimi rokami, tudi z vilico ni prav lahko, sploh če je posoda bolj majhna. 

Skratka: za sisije in praktične ljudi so najboljša izbira makaroni, tisti bolj hardcore pa na kampiranje nikakor ne morejo brez žafrana ali sojine omake. Vsekakor pa oboji z užitkom in z veliko mlaskanja pomlatijo vse, kar se skuha, ker si na kampiranju vedno veliko bolj lačen kot doma. 

Prav zato brez dobre pokrovke ne gre, ker se hrana z njo hitreje skuha, poleg tega pa pomaga tudi, da ti v omako tik pred koncem z drevesa ne pade velik, masten pajek, ki veselo začofota ... Ah, pustimo prigode in anekdote za kdaj drugič, danes pa si raje poglejte, kako in kje je na kampiranju kuhal Gregor z bloga Kuhaj z mano.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...