nedelja, 18. avgust 2013

Stročji fožol s parmezanom in česnom

Vir.
Vsekakor stročji fižol nikakor ni tako priljubljena poletna zelenjadnica kot rdečelični paradižnik ali morda na vse možne načine uporabljive bučke, ampak se gnete v istem kotu z grahom, ki sploh preveč razkuhan postane prav nič privlačne bolj rjavkaste kot zelene barve, približno takšne, kot so spomini na siljenje z zdravo zelenjavo v otroštvu - no, tak je stročji fižol, kadar vstane z levo nogo in kadar se mu res ne da truditi, da bi ugajal modnim trendom - torej: večino dni. 

Zato se zlahka zgodi, da ga potisnete v hladilnik in naj pozabite, dokler ga izza sklede barvite poletne zelenjave, ki se nastavlja vašim čutilom ob vsakem času, ne izbezate zaradi neprijetnega vonja, ko je zanj vsekakor že prepozno. Če se vam to dogaja, potem najbrž ne veste, da je treba stročji fižol porabiti takoj, ker je takrat najboljši, kuhan ravno prav časa, zabeljen z malo masla, predvsem pa z veliko česna, zelo pa mu ugajajo tudi razne smetanaste in sirove omake - poskusite enkrat uporabiti kuhan stročji fižol namesto lističev testenin za lazanjo, še na malo bolj preprost, pa zato nič manj okusen način, pa ga je pripravila Špela z bloga Culinary journey by me - tudi zanjo (in za stročji fižol:) lahko oddate komentar na našem glasovanju.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...