Nataša. |
Roke na zgornji fotografiji pripadajo Nataši, ki mesi, gnete, valja in ustvarja na blogu Zapečenega kruha se največ pojé, kjer iz pečice ne diši le po takšnih in drugačnih kruhkih iz najrazličnejših mok in z zanimivimi dodatki, temveč tudi po piškotih, krekerjih in mafinih, pardon, mafijcih, kot jim simpatično pravi avtorica. A ne pričakujte, da boste iz intervjuja izvedeli vse in še več o fermentaciji, postopku, s pomočjo katerega nastajajo Natašini kruhki, da boste izvedeli, zakaj kruh sploh peči brez kvasa, poleg tega pa vam iz odgovorov ne bo niti bolj jasno, zakaj avtorica bloga pri peki ne uporablja pšenične moke, niti ne, kako ji rata, da so vse njene fotografije, tako zelo polne čarobne svetlobe.
O vsem omenjenem si lahko prebrete na blogu Zapečenega kruha se največ pojé oz. boste o vseh teh rečeh še lahko brali - Nataša namreč blog piše šele od letošnjega marca, tako da nas marsikaj lepega in zanimivega šele čaka - v intervjuju pa je povedala marsikaj drugega, zaradi česar boste njen blog z vonjem po dišeče zapečenem kruhku z veseljem še večkrat obiskali, predvsem pa se mogoče tudi sami lotili priprave, peke, ustvarjanja, se popacali z moko in zgnetli skupaj nekaj finega, mehkega. Naj hrusta med branjem!
Kruh z lanenimi semeni iz kamuta in pire. |
Ko smo bili majhni,
smo sanjali, da bomo postali smetarji, učiteljice ali piloti, kariere blogerja
pa si najbrž ne želi prav veliko otrok. Zakaj sploh imeti blog?
Zame je blog sredstvo, s katerim razvijam svoje
veščine kuhanja, peke kruha in pa fotografije. Če lahko komu pomagam s svojimi
nasveti ali pa če sem komu v navdih, pa še toliko bolje. No, pravzaprav se je
tako rodil moj blog – ker se mi je zdelo, da so pri nas peko kruha z drožmi
prekrile pajčevine, hkrati pa nas je bilo vedno več takih, ki bi kaj takega
poskusili, moje izkušnje pa so kar hotele v svet, sem izdelala načrt bloga in
bralce s prvo objavo povabila k peki kruha. To je bil prvi korak, zdaj sem na
poti.
Kakavovi mafijci. |
Ker imam recepte zapisane ne stoterih listih, ki jih
običajno ne najdem ravno takrat, ko bi želela kaj speči, se na svoj blog
pogosto vračam. Razmišljam, da bi si recepte natisnila in uredila v kaki knjigi,
za arhiv in priročnost. Sicer pa sem na svojem blogu skorajda vsak dan, vsaj za
kakšno minuto, ko si kar tam pripravim ideje za naprej.
O čem najraje pišeš
in kaj narediš, če se ti res ne da blogati? Žrtvuješ kos dobre torte vesolju za
navdih?
Pletenica iz kislega testa z rozinami. |
Blogati poskušam tako, da tega ne jemljem kot obveznost in
kot nekaj, kar odžira čas drugim stvarem, ki jih počnem v življenju. Če torej
nisem pri volji, če nimam časa ali če nimam idej, potem ne blogam. Pri pisanju
in ustvarjanju se skušam ravnati po občutku. Če me nekaj zavira in če energija
ni prava, se raje umaknem, sicer se to pozna tudi pri objavi, predvsem pa na
fotografijah. Ko se vse sestavi, pa so navadno objave napisane zelo hitro.
Starter. |
Kako pomembni se ti
zdijo komentarji oziroma odziv bralcev? Koristijo predvsem gospodu Egu, ki
uživa pod žarometi hvale in vzdihi navdušenja, ali je od njih še kakšna druga
korist? Se iz njih pogosto razvije spletna debata?
Ker blogam šele od letošnjega marca, po vsakem komentarju
skačem do stropa. :)
Sicer si pa nadvse želim, da bi bili komentarji odziv bralčevega
eksperimentiranja in izmenjava izkušenj. Pri komentarjih vseh vrst (pohvale,
vprašanja ...) se mi zdi posebej pomembno tudi to, da avtor bloga nanje
kakorkoli odgovori, se odzove. Avtorji blogov, ki to počnejo, so mi še posebej
pri srcu, tako med drugim pokažejo hvaležnost za podporo bralcev.
100 % kamutov kruh z drožmi. |
O čem najraje bereš
oziroma kaj najbolj občuduješ na drugih blogih?
Na kuharskih blogih me pritegnejo predvsem oz. najprej kvalitetne
fotografije in urejena, čista grafična podoba bloga. Zasledujem tudi nekaj
blogov z dobro vsebino, kot so iskren odnos do narave, vizualna umetnost,
vrtnarjenje in nasploh pričevanja ljudi, ki niso toliko v kolesju sistema.
Proseni krekerji. |
Kakšna blogerka boš,
ko boš velika, in kakšen bi bil tvoj sanjski blog?
Bolj kot do svojih objav sem kritična do fotografij, zato bi
jih rada kar se da izpopolnila. V oblačkih nad glavo zato že dalj časa stoji nekaj
kosov fotografske opreme. No, pa krušna peč seveda. Kruh se v pečici tudi
speče, a to ni še tisto pravo.
Raztegi in prepogibi. |
Katere tri slovenske
bloge (ja, samo tri!) bi predlagala Đuboxu za kakšnega od naslednjih
intervjujev?
Na Đubox bi dodala še Bojco z bloga Permakultura zatelebane :)
Kruh s čebulo. |
Najlepša hvala za
odgovore!
Ni za kaj.
Triperesne deteljice. |
Ni komentarjev:
Objavite komentar