Vir. |
Vir. |
Naslov ni povezan z današnjim svetovnim dnem poezije, ki jo lahko po novem lahko tudi tvitate - več o tem na Metini listi, in ki se jo najlepše postreže s čajem (tako kot na fotografiji z bloga Tamara's Blend) in s čokoladnimi tartufi, ki jih je NaredilaAna, ampak s prav posebnim povabilom, ki smo ga dobili po elektronski pošti - ker gre za dogodek, ki se bo odvijal že naslednji teden, v torek, 25. marca, ob 10. uri, smo se odločili, da vabilo čim prej delimo z vami - če bi se dogodka radi udeležili, se namreč lahko prijavite samo še danes do 12. ure. Več na spodnji fotografiji:
Če kdo besedila slučajno ne vidi, še kopipejst (žal brez strešic):
Spostovani,
ob pricetku Praznika trnica vas v torek,
25. marca, ob 10. uri prisrcno vabimo na predstavitev projekta ‘Trnic na vsako mizo’, ki se bo odvijala v JB restavraciji na Miklosicevi cesti
17 v Ljubljani.
Podrobneje
vam bomo predstavili trnic, velikoplaninski sir, posebnost
kulturne dediscine pastirstva in alpske kulture v slovenskem prostoru, ki si ga
na Zavodu za turizem in sport v obcini Kamnik s podporo strokovnjakov in lokalnih gostincev
prizadevamo znova obuditi kot kulinaricno posebnost in ne zgolj kot skoraj
pozabljen spominek.
Sir iz skute, smetane in soli, ki je okrasen s posebnimi
ornamenti, so nekoc pastirji izdelovali v parih, saj s svojo obliko ponazarjajo
zenske prsi. Po izrocilu naj bi jih podarjali izvoljenkam kot dokaz ljubezni in
zvestobe, lahko tudi obljube zakona.
Dr.
Janez Bogataj, priznani
etnolog, bo trnic predstavil v zgodovinski, etnoloski in kulinaricni luci,
priznani kamniski chefi, Janez Bratovz
(JB), Janez Ursic (Gostilna pri
planinskem orlu) in Primoz Repnik
(Gostilna in penzion Repnik), pa vam bodo jedi
s trnicem tudi pripravili.
Toplo dobrodosli!
Svojo prisotnost, prosimo, potrdite do petka,
21. marca, do 12. ure, na MoJcA@pasat.si ali stevilko o4o 17 17 88.
Ni komentarjev:
Objavite komentar