petek, 21. marec 2014

Ženske prsi kot navdih

Vir.

Vir.

Naslov ni povezan z današnjim svetovnim dnem poezije, ki jo lahko po novem lahko tudi tvitate - več o tem na Metini listi, in ki se jo najlepše postreže s čajem (tako kot na fotografiji z bloga Tamara's Blend) in s čokoladnimi tartufi, ki jih je NaredilaAna, ampak s prav posebnim povabilom, ki smo ga dobili po elektronski pošti - ker gre za dogodek, ki se bo odvijal že naslednji teden, v torek, 25. marca, ob 10. uri, smo se odločili, da vabilo čim prej delimo z vami - če bi se dogodka radi udeležili, se namreč lahko prijavite samo še danes do 12. ure. Več na spodnji fotografiji:
Inline image 1


Če kdo besedila slučajno ne vidi, še kopipejst (žal brez strešic):

Spostovani,


ob pricetku Praznika trnica vas v torek, 25. marca, ob 10. uri prisrcno vabimo na predstavitev projekta ‘Trnic na vsako mizo’, ki se bo odvijala v JB restavraciji na Miklosicevi cesti 17 v Ljubljani.

Podrobneje vam bomo predstavili trnic, velikoplaninski sir, posebnost kulturne dediscine pastirstva in alpske kulture v slovenskem prostoru, ki si ga na Zavodu za turizem in sport v obcini Kamnik s podporo strokovnjakov in lokalnih gostincev prizadevamo znova obuditi kot kulinaricno posebnost in ne zgolj kot skoraj pozabljen spominek.

Sir iz skute, smetane in soli, ki je okrasen s posebnimi ornamenti, so nekoc pastirji izdelovali v parih, saj s svojo obliko ponazarjajo zenske prsi. Po izrocilu naj bi jih podarjali izvoljenkam kot dokaz ljubezni in zvestobe, lahko tudi obljube zakona.

Dr. Janez Bogataj, priznani etnolog, bo trnic predstavil v zgodovinski, etnoloski in kulinaricni luci, priznani kamniski chefi, Janez Bratovz (JB), Janez Ursic (Gostilna pri planinskem orlu) in Primoz Repnik (Gostilna in penzion Repnik), pa vam bodo jedi s trnicem tudi pripravili.


Toplo dobrodosli!

Svojo prisotnost, prosimo, potrdite do petka, 21. marca, do 12. ure, na MoJcA@pasat.si ali stevilko o4o 17 17 88.


Zavod za turizem in sport v obcini Kamnik

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...