torek, 18. marec 2014

Reklama za navdih

Prva stran.
Vir.

Pomladansko sonce in vsi drugi klišeji, ki bojda na plano poleg pregovorne utrujenosti prinesejo tudi več energije (ja, vse ob enem!) za nove začetke, čas, ki ni namenjen le iskanju zvončkov in čemaža, ampak tudi iskanju navdiha. Največkrat se sicer ta skriva v koncentraciji in disciplini, a kaj, ko je celo Leonardo da Vinci podlegel ideji, da je treba ustvarjati le takrat, ko se nam zahoče, zato je ogromno njegovih del ostalo nedokončanih, podobno pa velja za marsikatero objavo na Đuboxu, ki se začne pisati, nato pa po prvem stavku navdiha zmanjka in ostane le še en osnutek več, ki bi ga bilo nekoč treba dokončati.

Vir.

Navdih lahko iščete in najdete v domišljiji, o kateri se je na Metini listi razpisal Dino Bauk, rdeča nit zapisa pa govori o razvoju domišljije pri otrocih in o tem, kako pomembno je, da jih vodimo v gledališče in na druge kulturne dogodke, da jim beremo knjige. In to ne katerihkoli, recimo tistih, ki se prodajajo po 9,99 evra ali še ceneje in so polne kičastih ilustracij in slabo prevedenih stavkov. Otroci morajo poznati Mačka Murija, Jedrt in peka Mišmaša ter Zverjasca, ko bodo malo večji, pa se bodo smejali dogodivščinam Gospoda Gnilca, ki ga je odlično prevedel Boštjan Gorenc Pižama.
Vir.

"Nesem sončnico na rami, zlat metulj je splaval vanjo ...," in tako dalje gre pesem, ki jo imajo otroci zaradi ritma, ponavljanja določenih verzov in njim razumljive vsebine zelo radi, napisal pa jo je Srečko Kosovel, rojen na današnji dan, 18. marca, 110 let nazaj. Mojca z bloga Akvarij je objavila njegovo balado o brinjevki, ki preleti na Kras, danes zvečer pa lahko obiščete tudi pogovor o pesniku v ljubljanski Drami - s profesorjem Janezom Vrečkom se bo o pesniku pogovarjal Aljoša Harlamov, Kosovelovo poezijo pa bo prebiral igralec Saša Tabaković. 

pita_cemaz
Vir.

Navdih lahko najdete tudi ob polni luni, še posebej pa bo takšno doživetje zanimivo otrokom, o čemer se lahko v sliki in besedi prepričate pri Alešu na Fotogaji, navdihujoča je tudi narava in malo drugačni načini življenja: v četrtek, 20. marca, bo v Španskih borcih v Ljubljani predstavitev filma o samooskrbi, v njem pa bo predstavljena tudi kmetija Naš raj, na kateri živi Vale, nabira čemaž in iz njega peče pite, dela namaze, pesto, juhe in še marsikaj drugega, vmes skrbi za kup živali, več o njenem načinu življenja pa boste lahko izvedeli v filmu. 

Vir.

Da z navdihom vsi skupaj ne bomo imeli več težav, mu bomo naredili malo reklame: za začetek vas bo zgoraj desno na Đuboxu navdihovala kar Anitina Navdihovalnica, za naprej pa nam lahko svoje predloge za projekte, ki so vas navdihnili, pošljete na jukeboxblogs@gmail.com. Reklama za navdih je seveda popolnoma brezplačna in je namenjena zgolj temu, da se širi glas o dobrih idejah, ki si zaslužijo pozornost. Če ustvarjate ali počnete kaj drugega navdihujočega oz. poznate koga, ki bi si po vašem mnenju zaslužil malo reklame, nam pišite na zgornji elektronski naslov. Med predlogi bomo izbrali tiste, ki nas bodo navdihnili, vsakega od njih pa bomo reklamirali vsaj 14 dni. 

Želimo vam veliko navdiha!

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...