sreda, 31. julij 2013

O pozabljeni baziliki in ubogih kumarah: pesto in tzatziki

Pesto.
Čas je tak, da zrak diši po morski soli ali vsaj po kloru z bližnjega bazena, ko vsi razmišljamo o osvežitvi, nihče pa se ne spomni na baziliko na vrtu ali v loncu, ki bi jo bilo treba morda kdaj pa kdaj tudi malo zaliti, še bolje pa bi jo bilo porezati, da bi znova odgnala, in iz njenih listov narediti pesto, tako kot sta to storili Veronika in Živa z bloga Lavivavera. 
Tzatziki.
Če je morda bazilika še kdaj pa kdaj deležna vaše pozornosti, pa se - kar priznajte si - na kumare res nihče ne spomni: uboge kumare, ki se kljub vročini veselo razraščajo na vrtu, če pa že kdo pride mimo, pa vedno raje pobere bučke - ni se vam treba opravičevati in se izgovarjati na pomanjkanje časa, vročino, ki vam razjeda možgane, kup obveznosti ali tečnega šefa/taščo/otroke (vstavi po izbiri), lahko pa naredite nekaj proti diskriminaciji, si v glavo zapišete besedo tzatziki z vsemi t-ji in z-ji in naslednjič zakorakate mimo oboževanih bučk direktno do kumar - navodila, kako jih spremeniti v osvežilno grško pomako pa pri Špeli z bloga Culinary journey by me. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...