četrtek, 5. februar 2015

Kivi je v zraku, na tleh pa ...

Z bloga NaredilaAna

Tako kot je september za te stvari, kot pojejo Melodrom, ki jih lahko poslušate na Slovenian alternative musiq, je očitno tam nekje med koncem januarja in začetkom februarja čas za kivi, strupeno zelene barve, da je bil fotr iz gajstno zabavne zgodbe, ki jo je napisala Striti na Privat b(l)ogu, prepričan, da je še surov in da ga je treba skuhati kot krompir, ko ga je pred mnogimi leti prinesel z Avstrije. Fotr, ki ima sicer vedno prav, se je v tem primeru malce uštel, čeprav bi se dalo njegovo idejo o kuhanju kivija očitno tudi prirediti in iz nje narediti celo kaj več kot le užitno sladico - vsaj tako je videti tista, ki jo je Naredila Ana, med sestavinami pa je tudi kuhana kivijeva krema.
Očitno naslov malce zavaja, saj kivija ni v zraku, ampak v loncih in na blogih, z neba pa trenutno pada, mete, nanaša sneg, ki ga je precej že tudi na tleh, še posebej veliko pa ga je v koncih, kjer ima svoj raj oziroma svojo kmetijo Naš raj Vale - na njenem blogu si lahko ogledate pravo snežno idilo. Na tleh so in smo včasih tudi ljudje, zaradi lastnih težav ali zaradi problemov drugih, ker se v njih preveč vživimo, da se je potem težko znebiti občutka nemoči in biti v oporo. Iz takih situacij nas in vas pumpanje s presladkim pozitivfašizmom* ne bo rešilo. Vsi pač vemo, da soli ne smemo dajati na rano, enako pa velja tudi za sladkor, le da to žal še ni tako globoko v naši podzavesti, da bi se nam zdelo samoumevno. O občutkih kratkega stika in eksplozije, ko bi se bilo treba samo malo prizemljiti, se je razpisala Irena v Deželi mlinov na veter. Prizemljiti in začeti pobirati nemarno odvržene smeti s tal, o čemer Irena piše v enem drugem zapisu na svojem blogu, na koncu pa sledi fin nauk, ki postavi na laž marsikatero teorijo o notranji lepoti, ki se kar blešči tudi navzven: zaradi dobrih dejanj pač ne boste v ogledalu (ali pač šipi od vrat) videti nič lepše, celo malo bolj razmršeno in umazano, morda.

* Avtorske pravice za ta fin izraz si lasti Alcessa.

1 komentar:

  1. *Avtorske pravice za "sladkor na rane" seveda pripadajo Džuboksu. Kul. (mišljeno brez cukra) :-)

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...