torek, 31. december 2013

2014

Vir.

Morda ste si že skrbno napisali novoletne zaobljube, o katerih si lahko preberete pri Danaji, morda ste si obljubili, da boste v letu, ki prihaja, obiskali Menino planino, po kateri je pohajkoval Nergač, morda si boste omislili fixija, prav posebno kolo, o katerem si lahko preberete na blogu Po dežju, morda boste leta 2014 smučali v Dolomitih tako kot Karmen z bloga Hirkani.
ZlatiSilvo_2014_VelikaPorcija
Vir.

Morda pravkar pripravljate vse potrebno za silvestrsko večerjo, kuhate, mešate, režete in fotografirate, da boste vse skupaj lahko kasneje predstavili na blogu, predvsem pa, da boste zbrano dokumentarno gradivo do 4. januarja poslali na natečaj Zlati Silvo - več o njem si lahko preberete na Kruhu in vinu, na Retrospektivi pa najdete primer paleo novoletne večerje, čeprav nismo čisto prepričani, da so naši prapraprapredniki iz jam že imeli koledarje ali da bi 31. december častili kot kak poseben dan, ko so obirali še posebej velike krače mamutov z jagodičevjem, a to še ne pomeni, da leta 2014 to ne more biti eden od razlogov za srečo, o katerem si lahko preberete na blogu Spinal Fluid, dobra jedača pa je osrečila tudi Špelo z bloga Culinary journey by me.
Vir.
Morda si želite, da bi bilo leto 2014 polno kot culice, ki jih najdete na Čarovnijah z male kmetije, morda si želite tropskega leta, takšnega, kakršnega si lahko pogledate na blogu Fensišmensi, ali pa si v prihodnjem letu obetate filmskega blišča, kakršnega najdete v filmu VelikiGatsby in na blogu Dreamland of sky and sand.
Vir.


Morda boste prihodnje leto pili Grlorez, pijačo, ki jo lahko kot darilo dobite na blogu Moj svet kuhanja in priprave sladic, morda boste do marca 2014 narisali strip o radiu, ki bo objavljen v novi številki Stripburgerja, si boste vzeli več časa za branje ali pa boste prebrali kakšen strip več. 
Grlorez
Vir.
Morda se boste leta, ki se poslavlja, spominjali po glasbi, tako kot Tadej, ki je Nekje drugje, morda boste tudi drugo leto naokrog tekali bosi, tako kot Marko, ki verjame v slogan Manj je več, morda boste imeli leta 2014 605.326 obiskovalcev na blogu, tako kot Had, morda pa boste obiskali kakšno zanimivo predavanje ali pa ga boste poslušali kar preko interneta: če vas zanima fotografija, vas na Fotogaji čakajo pogovori s fotografi, v poslušanje pa priporočamo podcaste na Apparatusu in Metini listi ter, seveda, nam ljubi Radio Študent.

IMG_2097
Vir.
Morda pravkar pripravljate municijo za ognjemet ali pa se nam prav od vaših petard tresejo šipe, zato vam podarjamo Novoletno darilo za primitivce, o katerem si lahko prebrete pri Simoni Rebolj, morda se boste leta 2014 držali Navodil za lepši svet, ki jih je napisala Izgubljena v vesolju, ali pa boste v ta namen obiskali Sveto deželo tako kot Domovoj.
VIr.
Morda boste namesto steklenice vina pod smrečico našli Bratinovo leseno desko za rezanje ali pa kakšno domačo marmelado, takšno, kakršno je pripravila Vanja z bloga Ena leva, ena desna, morda pa boste pod to objavo predlagali kakšen blog, ki naj ga leta 2014 uvrstimo na našo listo: želimo si namreč, da bi bil leta 2014 Đubox še boljši. 

Naj se vam v letu 2014 uresniči čim več želja!

9 komentarjev:

  1. Tudi vam, dragi Jukeboxovi ustvarjalci, naj novo leto prinese vsega dobrega.
    Želim vam, da ostanete še naprej tako zavzeti in pridno zbirate slovenske bloge, naj vam zdravje dobro služi in veselje spremlja. Srečno :))

    OdgovoriIzbriši
  2. Tudi Jukeboxu želim v novem letu veliko sreče, predvsem pa zdravja, ker če le-tega imamo, imamo vse!

    OdgovoriIzbriši
  3. Hvala vsem in srečno 2014 tudi vam!

    OdgovoriIzbriši
  4. Dragi Džuboksićevci - vsota števk leta 2014 je 7, v književnosti tudi znana kot številka umetnosti (c.f. Thomas Mann) - mogoče pa ne udarim povsem mimo, če vam želim čim sedemnejše in povsem uspešno ta sedmo?

    OdgovoriIzbriši
  5. Prva objava v letu 2014 je ponoči izginila, od nje ni ostalo čisto nič, kar ni le umetnost, ampak kar cela čarovnija - kako tudi ne, če je pa 7 pravljično število (tako piše na Wikipediji, ampak bojda se je za razliko od Thomasa Manna ne spodobi citirati). Mogoče je objava postala nevidna, vsekakor pa jo je bilo treba ponovno spisati - upamo, da zadnjič in da se bo od sedaj naprej v letu sedmice dogajalo ravno obratno: da se bo kakšna objava pojavila kar sama od sebe, medtem ko bomo na Đuboxu spali. Vsekakor nisi udarila mimo - čim sedmejše leto tudi tebi!

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...