Vrste v trgovini so postale daljše, vozički pa zvrhano polni velikonočnih dobrot, jajca iz baterijske reje so v akciji, zmleti orehi pa so še vedno dragi. Pečejo se potice, ena orehova, ena makova, pehtranova, rožičeva, z rozinami ali brez, kokosova, pa še pinca.
Same dobrote, ki čez nekaj dni postanejo suhe in drobljive ter se nato še nekaj mesecev valjajo v skrinji, barvajo se pirhi in kmalu po veliki noči se pojavijo vprašanja po receptih, v katerih se da porabiti čim več trdo kuhanih jajc.
Katja s Peperminta je naredila reciklirane pirhe kar iz kapsul kave, ki jih je okrasila s papirnatimi prtički, cel kup velikonočnih idej pa je na svojem blogu zbrala tudi NaredilaAna.
Prazniki so priložnost, da za spremembo pomislimo na druge in ne samo nase in da kakšno potico nesemo tudi komu, ki si jo ne more privoščiti ali je ne more več speči, da pokažemo spoštovanje do hrane in jo pripravimo samo toliko, kot jo bomo zmogli pojesti.
So tudi priložnost, ko imamo več časa, zato se lahko kakšne spomladanske čistilne akcije v naravi, o kateri se je razpisal Kostin mozeg, ali pa zgolj razmislimo o tem, koliko smeti proizvedemo in kam jih damo, koliko kupujemo in koliko res potrebujemo, pa tudi, kaj kupujemo in če je tisto res vredno svoje cene - jajca iz baterijske reje so nekaj kar v najboljšem od vseh svetov sploh ne bi smelo obstajati, 15 evrov za ročno pobarvano vrečko pa se nam ne bi smelo zdeti veliko denarja - več o tem si preberite pri Aniti na blogu Life, style, fun.