torek, 31. december 2013

2014

Vir.

Morda ste si že skrbno napisali novoletne zaobljube, o katerih si lahko preberete pri Danaji, morda ste si obljubili, da boste v letu, ki prihaja, obiskali Menino planino, po kateri je pohajkoval Nergač, morda si boste omislili fixija, prav posebno kolo, o katerem si lahko preberete na blogu Po dežju, morda boste leta 2014 smučali v Dolomitih tako kot Karmen z bloga Hirkani.
ZlatiSilvo_2014_VelikaPorcija
Vir.

Morda pravkar pripravljate vse potrebno za silvestrsko večerjo, kuhate, mešate, režete in fotografirate, da boste vse skupaj lahko kasneje predstavili na blogu, predvsem pa, da boste zbrano dokumentarno gradivo do 4. januarja poslali na natečaj Zlati Silvo - več o njem si lahko preberete na Kruhu in vinu, na Retrospektivi pa najdete primer paleo novoletne večerje, čeprav nismo čisto prepričani, da so naši prapraprapredniki iz jam že imeli koledarje ali da bi 31. december častili kot kak poseben dan, ko so obirali še posebej velike krače mamutov z jagodičevjem, a to še ne pomeni, da leta 2014 to ne more biti eden od razlogov za srečo, o katerem si lahko preberete na blogu Spinal Fluid, dobra jedača pa je osrečila tudi Špelo z bloga Culinary journey by me.
Vir.
Morda si želite, da bi bilo leto 2014 polno kot culice, ki jih najdete na Čarovnijah z male kmetije, morda si želite tropskega leta, takšnega, kakršnega si lahko pogledate na blogu Fensišmensi, ali pa si v prihodnjem letu obetate filmskega blišča, kakršnega najdete v filmu VelikiGatsby in na blogu Dreamland of sky and sand.
Vir.


Morda boste prihodnje leto pili Grlorez, pijačo, ki jo lahko kot darilo dobite na blogu Moj svet kuhanja in priprave sladic, morda boste do marca 2014 narisali strip o radiu, ki bo objavljen v novi številki Stripburgerja, si boste vzeli več časa za branje ali pa boste prebrali kakšen strip več. 
Grlorez
Vir.
Morda se boste leta, ki se poslavlja, spominjali po glasbi, tako kot Tadej, ki je Nekje drugje, morda boste tudi drugo leto naokrog tekali bosi, tako kot Marko, ki verjame v slogan Manj je več, morda boste imeli leta 2014 605.326 obiskovalcev na blogu, tako kot Had, morda pa boste obiskali kakšno zanimivo predavanje ali pa ga boste poslušali kar preko interneta: če vas zanima fotografija, vas na Fotogaji čakajo pogovori s fotografi, v poslušanje pa priporočamo podcaste na Apparatusu in Metini listi ter, seveda, nam ljubi Radio Študent.

IMG_2097
Vir.
Morda pravkar pripravljate municijo za ognjemet ali pa se nam prav od vaših petard tresejo šipe, zato vam podarjamo Novoletno darilo za primitivce, o katerem si lahko prebrete pri Simoni Rebolj, morda se boste leta 2014 držali Navodil za lepši svet, ki jih je napisala Izgubljena v vesolju, ali pa boste v ta namen obiskali Sveto deželo tako kot Domovoj.
VIr.
Morda boste namesto steklenice vina pod smrečico našli Bratinovo leseno desko za rezanje ali pa kakšno domačo marmelado, takšno, kakršno je pripravila Vanja z bloga Ena leva, ena desna, morda pa boste pod to objavo predlagali kakšen blog, ki naj ga leta 2014 uvrstimo na našo listo: želimo si namreč, da bi bil leta 2014 Đubox še boljši. 

Naj se vam v letu 2014 uresniči čim več želja!

sobota, 28. december 2013

Nagradna igra: zapestnica ali očala


Vir.
Do prvih dni v januarju lahko na dveh blogih z nekaj sreče dobite nagrado: Lavivavera skupaj z Mushudesign podarja zapestnico, Gita z bloga Odds & Ends pa očala znamke Firmoo.
Vir.

petek, 27. december 2013

Domača darila: orehi in sivkino olje


Vir.
Steklen kozarček ali steklenička, orehi ali sivka, predvsem pa nekaj truda in nekaj časa, je skoraj vse, kar potrebujete za domača novoletna darila: orehe v kozarčku najdete na blogu Kuhaj z mano, Vanja z bloga Ena leva, ena desna pa je pripravila sivkino olje za telo.

Delovni dan

Vir.

Med prazniki je Đubox počival, si vzel čas zase in za svoje bližnje ali kaj podobnega - zamislite si sami, vstavite poljuben slogan iz kakšnega oglasa: recimo, da je skušal živeti svobodno, ker je tako prebral na velikem plakatu. Današnji delovni dan pa bi bil morda lahko pravi za začetek delovne akcije, antioglaševalske gverile, kot jo je poimenoval Nergač, ki je posnel tudi zgornjo fotografijo, na Plakatopolisu pa najdete še več strašljivih fotografij okolja, onesnaženega z reklamami, pred katerimi niso varni niti kozolci, niti fakultete, niti stranišča, kjer te nič hudega slutečega lahko pričaka mikavna deklina, ki s svojim telesom prodaja karkoli pač že - svobodo, najbrž.

ponedeljek, 23. december 2013

Naslednji intervju ...

Samo še danes do večera na Đuboxu izpolnujemo želje: tukaj.

Potiskane kuhinjske krpe kot darilo

Vir.

Na Retrospektivi lahko najdete seznam daril, ki jih lahko naredite sami, poleg tega pa njihova izdelava ni predraga: med njimi so tudi enostavne kuhinjske krpe, ki jih lahko potiskate z božičnimi, novoletnimi ali kakšnimi drugimi vzorci, dodate še pentljico in že so nared za obdarovanje.

nedelja, 22. december 2013

Čokoladna torta s čiliji

Čili torta /Chilli cake Bishop`s crown
Vir.
Ljubitelji pekoče hrane si lahko na blogu Moj svet kuhanja in priprave sladic ogledate recept za zanimivo čokoladno torto s čiliji, vražjo sladico, ki je videti stranšansko fotogenično: a bi en kos?

petek, 20. december 2013

Iz dnevnika slovenskega ekstremista in priimki na -ić

Vir.

Tvit mestne svetnice SDS Pavle Muker o priimkih na -ić, za katerega smo izvedeli pri Hadu, je nekaj, kar mora obsoditi ne le tviterski mikrokozmos, ampak tudi širša javnost: gre namreč ksenofobno dejanje, kar je dovolj problematično že samo na sebi, še huje pa je njeno sprenevedanje, da je v svojem tvitu samo povzela tisto, kar so objavili mediji - to nikakor ne drži. Šlo je namreč za njen komentar seznama zdravnikov oz. njihovih priimkov, ki jih je izpostavila kot njihovo skupno lastnost, čeprav v resnici ta sploh ni pomembna, seveda pa lahko služi za diskriminatorno sklepanje o tistih, ki tak priimek imajo, o njihovi (ne)sposobnosti, kar je nedopustno. 


Od tu namreč ni daleč do 'unih, ki nosijo trenirke', do 'unih, ki živijo na napačnem bregu Save', do čefurjev, do čušev ali Tschuschev, kot jih imenujejo naši severni sosedje. O njih je že davnega leta 1973 Florjan Lipuš napisal odlične Zgodbe o čuših, torej o koroških Slovencih, ki jih 'uradno ni na svetu, kakor uradno niso naseljeni nikjer, nimajo svojih vasi in zakotij in se kljub temu že osemnajstletni naciji tresejo pred njimi," in njihovimi slovenskimi priimki. Citat je iz zgodbe Filip Murn dela težave, poleg nje pa v drobni knjižici lahko najdemo še 12 zgodb, med njimi Iz dnevnika slovenskega ekstremista in Navodila za kričanje. Slovenski ekstremist (torej Slovenec) na Koroškem pač mora znati dobro kričati, ker uradno dolgo časa sploh ni obstajal, je bil neviden in neslišen, zreduciran na stereotipe in diskriminatorne predstave, tako kot tisti na -ić pri nas, da Romov in drugih Neslovencev, homoseksualcev, nepravih družin in vseh ostalih sploh ne omenjamo. 

Po novem imamo tudi v Sloveniji ekstremiste, uradno so jih uzakonili, le da je seznam tistih, ki naj bi to bili pač napačen: išče se jih v vrstah vstajnikov in tistih, ki naj bi organizirali vstaje, kot piše v anonimki, ki jo je prejela preiskovalna komisija - več o njej si lahko preberete na blogu In medias res Borisa Vezjaka, enega od domnevih ekstremistov, ki je na koncu svojega zapisa postavil tudi vprašanji: Who's the real Kekec? Who's the real extremist?  

Nekaj podobnega smo se vprašali tudi mi sami: sploh če je Kekec nekakšen simbol za pravega Slovenca, nekaj podobno izmišljenega, skupaj z vsemi venetskimi in drugimi teorijami, medtem ko ekstremisti seveda tudi na Slovenskem obstajajo. Nekateri med njimi živijo v elitni celjski soseski, ki je ne želijo kaziti s pogledom na ljudsko kuhinjo, drugi v svoji okolici ne bi imeli romske gostilne, tretji so proti džamiji, četrti proti trenirkarjem, peti vstajnike nazivajo z zombiji in verjamejo, da jih k protestu ni spravilo nezadovoljstvo, ampak strici iz ozadja, šesti so proti knjigi Jugoslavija, moja dežela iz popolnoma napačnih razlogov, saj jo sploh niso prebrali, sedmi ne marajo gejev, osmi nosijo majice s karantanskim panterjem, deveti - ustavimo se pri tem pravljičnem številu, ker pač živimo v pravljični deželi (najboljši od vseh svetov, bi pridal Leibniz, gospod lužiškosrbskega porekla), no, devetim pa se ne zdi prav nič narobe, če tvitnejo: ":D Ne morš verjet: eni mislijo, da so tisti na -ić, ki so na vodilnih položajih v Sloveniji, tam zato, ker so sposobni!"

Ob tej priložnosti smo Đubox preimenovali v Đuboxić, Navodila za kričanje pa najdete v že omenjeni zbirki Zgodbe o čuših Florjana Lipuša, ki jo - tako kot tudi vsa druga njegova dela (recimo Odstranitev moje vasi) - toplo priporočamo v branje. 

četrtek, 19. december 2013

Nagradne igre giveaway darilni boni december 2013

Kolona naslovnih besed je na Đubox pripeljala marsikaterega bralca. Konec leta je čas obdarovanja in različni giveawayji, nagradne igre in srečelovi se tudi na blogih kar vrstijo - poiščite jih sami, saj ni težko, tokrat pa vas pozivamo, da tudi sami kaj podarite.

Do 31. decembra lahko različnim organizacijam, društvom in zavodom podarite 0,5 % dohodnine, delček, ki bi ga sicer v svoje luknjaste malhe spravila država, bo tako prišel tja, kamor želite, vas pa takšna dobrodelnost prav nič ne stane. Denarja bodo vesele različne dobrodelne organizacije, kulturna in umetniška društva ter društva za zaščito živali, če pa se kljub kriznim časom v vašem žepu še najdejo cingljajoči kovančki, jih lahko namenite tudi za donacijo: z njimi lahko podprete na primer staroselce v Sudanu, Apparatus, Metino listo ali Radio Študent.

torek, 17. december 2013

Juhica iz pastinaka

Vir.

Iz sladkega krompirja in pastinaka, zelenjave, ki jo marsikdo ne pozna, je Zulejka z Uglašene kuhinje pripravila juhico, dodala še ingver in konopljina semena, na vrhu pa posula mak in limonino lupinico - zares zanimiva kombinacija okusov!

ponedeljek, 16. december 2013

Macesnove vejice in storžki

Vir.

Katja s Peperminta storžkom reče češarki, tako kot jih je imenoval Kekec, ki je z njimi zbudil spečega Bedanca, ne glede na to, kako jih imenujete, pa je na njih nekaj pravljičnega, starodavnega in magičnega: enako velja za želode s kapicami, smrekove storže, vejice šipka in ostale okraske iz narave, ki so preprosto lepi že sami po sebi. Kako na tri različne načine uporabiti macesnove vejice s storžki ali češarki, pa si poglejte pri Katji.

Presna tortica iz suhih sliv

Vir.

Če vam je Miklavž poleg šibe prinesel še suhe slive in če jih še niste pojedli, jih lahko spremenite v okusno in zanimivo presno sladico, s hrustljavim testom in kremastim nadevom, brez moke, masla ali jajc ter drugih običajnih sestavin, iz katerih pečemo praznično pecivo: recept za lepotico na fotografiji najdete pri mojstrici Špeli z bloga Culinary journey by me.

Šivanje pogrinjkov

pogrinjki iz blaga
Vir.
Ideja za prav posebno darilo ali za začetniški šiviljski projekt, ki ga boste lahko s ponosom postavili na mizo: natančna navodila za izdelavo pogrinjkov iz blaga, takšnih, ki se jih lahko uporablja obojestransko, najdete pri Kandeli.

Praženi mandlji s cimetom in soljo

Vir.
Karamelizirati in cimet sta božični besedi - obe je NaredilaAna uporabila v receptu za pražene mandlje, ki jim lahko dodate tudi druge začimbe, predvsem pa ne pozabite, da sivih in mrzlih dni ne preženejo le lučke in okraski, ampak vonji in okusi, ki v vaš dom pričarajo prijetno vzdušje. Za fotografiranje mandljev je Ana uporabila skodelico Anje Slapničar: več si jih lahko ogledate na njenem blogu.

Vir.

Nagradna igra: da se boste v svoji koži počutili še bolje


Vir.
Čisto na kratko: na blogu Odds & Ends vas do 22. decembra čaka božično presenečenje: le kaj se skriva v škatli? :)

Za ljubitelje zimskih športov



Ovca nas je spomnila, da tekaške proge že čakajo na športne navdušence, zaradi toplotnega obrata je v nižini megleno in mrzlo, malo višje pa se kaže sonce - izkoristite ga!

sobota, 14. december 2013

Nagradna igra: skodelica ali ilustracija?


Vir.
Smo sredi časa obdarovanja in izpolnjevanja želja: na Lavivaveri vas čakata dve skodelici za kavo, čaj, kakav, vročo čokolado, na kateri je Polonapolona, tista, ki smo jo nekoč brali na Frišnem novem jutru, narisala hipsterskega Cankarja z markantnimi brki in Ribano, indijansko dekle z otožnim pogledom, Mateja Lukežič pa podarja 3 printe s svojimi ilustracijami.

Mima 2
Vir.

četrtek, 12. december 2013

Izpolnjujemo želje: intervju

Đuboxovi intervjuvanci.
Miklavž nam je že prinesel nekaj suhega sadja in mandarin ter še kakšne tople nogavice in čokolado, ki je že ni več, zato sedaj nestrpno čakamo na Božička, da nam prinese kakšno presenečenje, v vmesnem času pa vam Đubox lahko izpolni željo: do 23. decembra imate čas, da v komentarje napišite ime bloga z naše liste, ki bi ga želeli še bolje spoznati – med vsemi možnimi predlogi bomo enega izžrebali: komentator bo prejel sladko presenečenje, avtor izbranega bloga pa bo lepo povabljen, da postane naš naslednji intervjuvanec.

Glasujete lahko za kateregakoli od blogov z naše liste, ki si jih lahko ogledate v desnem stolpcu, le za tiste, ki so že odgovarjali na naša vprašanja, ne - vse Đuboxove intervjuje si lahko pogledate tule.

No, koga boste izbrali? Koga bi si želeli bolje spoznati? :)

Krasimo z recikliranim papirjem


Vir.
Če še nimate ideje za letošnje praznične voščilnice, potem pripravite že prebrane časopise, ki ste jih nameravali odnesti v zabojnik za star papir, jih natrgajte, namočite in zmiksajte s paličnim mešalnikom, nato pa iz njih naredite recikliran papir, iz katerega lahko s pomočjo otrok, ki bodo z veseljem sodelovali, izrežete različne zimske in praznične motive, smrečico, pokrito s snegom, sneženega moža ali morda zvezdo, jih nalepite na malo trši papir in morda še dodatno okrasite: navodila za izdelavo voščilnic iz recikliranega papirja najdete na blogu Čarovnije z male kmetije, tja pa lahko zavijete tudi, če vas zanima, kako je videti seme špargljev - če ne bi bilo podnapisov k fotografiji, nikoli ne bi ugotovili, kaj je na njej.

sreda, 11. december 2013

Nagradna igra: štampiljka


Vir.
December je čas obdarovanja tudi na blogih: na Pepermintu vas do 17. 12. čaka štampiljka, s katero lahko označite knjige, podarja pa jo tiskarna Sitar 1920 - vse, kar morate storiti za sodelovanje v nagradni igri, si lahko preberete na Pepermintu, kjer se v komentarjih nabira tudi dolg seznam knjig - mi že firbcamo, kaj vse bi se še splačalo prebrati.

S kolesom po puščavi

Vir.

Potovanje po Tuniziji niso samo all inclusive počitnice, ki jih je polno v katalogih turističnih agencij, tistih nasičenih in kičastih zbirkah bleščečih modrih bazenov in palm, ampak se da tudi drugače, s puščavskim peskom med zobmi in v očeh, na kolesu proti vetru, s spanjem sredi ničesar - o vsem tem si lahko preberete pri Nergaču.

Lešnikovi paleo piškoti

Vir.
 Prazniki v reklamah vedno dišijo po cimetu in sveže pečenih piškotih, ki jih ženske s popolnimi frizurami in snežno belim nasmeškom postavijo na okrašeno mizo pred svojo srečno družino, ki doma ni nikoli oblečena v trenirko ali sprano majico, nobeden od otrok ni popacan z borovničevim sokom ali paradižnikovo omako - seveda, saj njegova mama ne uporablja navadnega pralnega praška niti ne navadnih čistil, ampak tista z reklame, zate se njena hiša sveti, ona pa je srečna in vsaj na videz nikoli utrujena gospodinja. 

Kot da je takšna idila tisto, kar si ženske želijo, kot da si želijo sveta, v katerem moški samo sedijo za mizo, otroci pa predvsem čisti. Seveda pa kdaj - ne glede na to, ali so nam to željo prodale in vsilile ali pač zgolj skomercializirale in zbanalizirale reklame - čisto paše, da tudi sredi (ne nujno pospravljenega) stanovanja kdaj pa kdaj zadiši po piškotih, ki se jih v resničnosti največkrat je tako, da kakšna drobtina pade tudi mimo mize - pa kaj potem, saj ne živimo v reklami. Zato tudi ni treba, da so naši piškoti videti kot iz slaščičarne ali trgovine, pomembneje je, da so okusni in da receptura zanje ne vzame preveč časa: testo za lešnikove piškote bodo z veseljem in enostavno oblikovale tako moške kot ženske, pa tudi otroške ročice, iz pečice pa bo dišalo po lešnikih in čokoladi - recept za paleo piškote brez glutena najdete na Retrospektivi.

Flip Flip Me Đubox


Glasovanje za prišleke je zaključeno in rezultati so takšni: 

BLAŽ KUHA je dobil 2 glasova. 
WELCOME TO THE JUNGLE ste podelili 5 glasov.  
KAJA DEBERŠEK BLOG je dobil 9 glasov.
WHAT HAVE I LEARNED TODAY je dobil 12 glasov.

Blogu FLIP FLIP ME HEIDI pa ste podelili 19 glasov in tako je postal zmagovalec!
Čestitke!
Vir.
Iz Đuboxa se je poslovila Kisla glista - če 26. februarja ali kasneje zopet objavi kaj novega, boste takrat lahko med prišleki vsekakor glasovali tudi zanjo. 

torek, 10. december 2013

Glasujte za prišleke!

Še malo, še čisto malo pa bo jutri, ko bodo znani rezultati glasovanja za prišleke, pa tudi to, kdo je zmagovalec oz. kateri blog bo postal del naše liste. Trenutni rezultati:


Če jih želite spremeniti, glasujte na tej povezavi!

Praznične ideje

Vir.

Marsikoga v predbožičnem času prime prav posebna želja po ustvarjanju: pečejo se piškoti, vrata morajo biti zaprta, da se potica ne prehladi, iz papirja se reže snežinke, plete nogavice, rokavice in puloverje, izdeluje čestitke, zavija darila, krasi smrečico - Katja s Peperminta je za vas pripravila kar 20 ustvarjalnih idej, ki čakajo na vas na njenem blogu.

ponedeljek, 9. december 2013

Nagradna igra: 12 dni in 12 daril

Agi 6
Vir.


Polart 1
Vir.
Na fotografijah je le peščica darilc različnih slovenskih ustvarjalk (Je med njimi sploh kakšen ustvarjalec?), ki lahko postanejo vaša, če se udeležite nagradne igre, o kateri je na svojem blogu poročala Mateja Lukežič, zanje lahko pišete tudi Božičku ali Dedku Mrazu ali pa jih komu pod smrečico pustite vi, zraven pa dodate še kak doma narejen izdelek - na Matejinem blogu namreč najdete tudi povezavo do Nalininega zimskega časopisa, v katerem niso le ideje za darila, ampak tudi navodila za izdelavo kvačkanih snežink in drugih okraskov, lahko se naučite izdelave božičnega mila ali pa pripravite marcipanove čokolatine. 

Nagradna igra: ilustracija in broška iz Dežele Nije


Vir.
Dežela Nije je še lepša od Indije Koromandije, v njej se ne cedita le med in mleko, ampak se pije vroča čokolada s smetano, živali pa se ne zavijajo le  tople kožuhe, ampak si nadenejo še puloverje in bluze: če bi imeli na steni ilustracijo z lisičko ali si želite broško v obliki kita, potem do 13. decembra pokukajte na Lavivavero.

nedelja, 8. december 2013

Nismo zaspali



Medtem ko na površju Đuboxa ni nič novega, v zakulisju brbotajo nove ideje: proti koncu leta se oziramo nazaj in razmišljamo, kaj bodo dobri in sivolasi decembrski možje prinesli našim bralcem, da bodo še naprej z veseljem obiskovali Đubox ter z njegovo pomočjo odkrivali in spremljali, kaj se dogaja na slovenskih in drugih blogih. Zaenkrat smo nabrali pehar decembrskih presenečenj in jerbas novih rubrik, ki jih bo prineslo novo leto, tako da se vam zagotovo splača ostati z nami.

četrtek, 5. december 2013

Nagradna igra: koledar Mete Wraber

Vir.
Pepermint podarja koledar z ilustracijami Mete Wraber, ki jo lahko spremljate na blogu Metamundus: na njem so pisanim akvarelom poleg vseh dni v mesecu dopisani še recepti - če bi ga imeli, ga lahko kupite, lahko pa si ga skušate priboriti tudi tako, da izberete najljubšo Metino ilustracijo, jo lajkate in tako sodelujete v žrebanju, ki bo 10. decembra.

torek, 3. december 2013

Prišleki št. 4

Mesec je naokoli in čas je za novo glasovanje: pred vami je seznam petih blogov, ki se potegujejo za svoje mesto na Đuboxu - do uvrstitve na našo listo jim lahko pomagate s svojimi glasovi, ki jih pustite v komentarjih. Nekateri med njimi imajo že nekaj glasov iz prejšnjih glasovanj, tako da začenjajo tekmo z nekaj prednosti, zadnji med njimi pa je čisti novinec.

1. FLIP FLIP ME HEIDI tako začenja tekmo s šestnajstimi glasovi prednosti iz prejšnjega glasovanja, zagotovo pa gre za precej poseben blog, kakršnega še ni na naši listi, saj ga ustvarja več avtorjev, nastaja v treh jezikih, na njem pa lahko najdete množico raznolikih tematik.

Vir.

2. WHAT HAVE I LEARNED TODAY ima že na začetku sedem glasov, lahko pa mu daste še kakšnega ali pa mu vsaj pošljete razglednico - več o tem simpatičnem projektu pa najdete na njegovem blogu.




recept za torto, recept za čokoladno torto, recepti za sladice, lešnikova torta
Vir.

3. BLAŽ KUHA marmelado z grozdja, lahmacun ali turško pico, grmado, profiterole in lešnikove torte ter še marsikaj, fant pa pripravlja tudi video recepte in z bralci deli različne kuharske nasvete, do sedaj pa ste mu dali dva glasova.



Vir.
4. WELCOME TO THE JUNGLE piše Livia, Slovenka, ki se je preslila v rimsko džunglo, polno čakalnih vrst, kolon, visokih cen in kaosa, kjer je še kuhanje testenin prava znanost - zelo duhovito pisanje, ki ste mu na zadnjem glasovanju namenili tri glasove.
Vir.
5. KAJA DEBERŠEK BLOG čaka na vaše glasove nekje v zasneženih hribih, kjer se uči zaustavljanja s cepinom, ali pa morda na toplem pije pravi čaj, sicer pa je avtorica bloga predvsem športnica, ki rada potuje in fotografira ter potrebuje vsaj 8 ur spanca na dan.


Pravila:

1. Glasujete lahko za enega od kandidatov.
 
2. Glasovanje je javno in poteka v komentarjih pod to objavo.

3. En komentar pomeni en glas za en blog.

4. Ena oseba lahko glasuje tudi večkrat, ker zaenkrat še ne moremo preverjati številke vaše osebne ali potnega lista in bančne kartice (NSA trenutno žal noče posredovati teh podatkov).

5. Iz komentarja mora biti jasno razvidno, kateremu blogu namenjate svoj glas. Veseli bomo, če dodate še kratko utemeljitev (Primer: Glasujem za Đubox, ker je najboljši.).

6. Če iz komentarja ne bomo znali razbrati, komu ste namenili svoj glas, ga ne bomo upoštevali. Prav tako ne bomo upoštevali komentarjev, v katerih boste glasovali za več kot en blog. 
 
7. Blogi, ki tokrat ne bodo izbrani, bodo lahko v glasovanju sodelovali že naslednji mesec, skupaj z novimi kandidati s čakalne liste.

Glasovanje traja do 10. decembra 2013 do polnoči (če komentar oddate 00:00 bo še veljaven, minuto čez pa ne več).

V BOJ!

ponedeljek, 2. december 2013

Lep dan v Vietnamu

Vir.

Danica z bloga Lep dan že nekaj časa potuje po Vietnamu, o čemer pridno poroča v sliki in besedi: na njenem blogu si lahko preberete o preveč klimatiziranih avtobusih, balzamiranih truplih, o kolovratenju po blatu in o drugih dogodivščinah, ki jih na takšnem potovanju zlepa ne zmanjka.

Barvanje oblačil doma

Vir.
Če imate doma v omari oblačila, ki jih ne nosite, jih lahko spremenite v svoje najljubše kose tako, da jih na enostaven način prebarvate v pralnem stroju: navodila najdete na blogu Odglavedopet.

Kašice za dojenčke

Hruška in vanilija
Vir.

Čeprav so si kašice na pogled bolj kot ne podobne ter čeprav lahko vanje zmiksate skoraj karkoli si izmislite, pa imajo otroci nekatere vseeno raje, nekatere pa z veseljem pojedo tudi njihovi starši: Huferka je pripravila kratko zbirko receptov za kašice za dojenčke.

Smrekica za veseli december

DSC_0041
Vir.
Smo že decembra, bliža se konec leta, čas je za okraševanje stanovanja, za adventne venčke, različne okraske, smrečice ali jelke: če ne želite plastičnega ali pravega drevesca, se lahko odločite tudi za bolj domiselno varianto, ki jo naredite sami - Tina surfa za vas je na svojem blogu napisala, da je izdelava smrečice na fotografiji čisto enostavna - pri njej najdete tudi navodila, kako jo narediti.

Začetek zimske sezone

IMG_3685.jpg
Vir.
Če se v vas ob pogledu na zgornjo fotografijo nič ne zgane, potem preskočite to objavo, vsi tisti, ki komaj čakate, da svoj cepin zapičite v led, pa lahko do naslednjega prostega vikenda, ki bo dovolj lep, sončen in mrzel za pobeg v kakšen slap ali grapo, motivacijo nabirate na Zluftan.si.

nedelja, 1. december 2013

Blog meseca, kaj je že to?!

Vir.
Tokrat je glasovanje za blog meseca trajalo manj časa in je bilo tudi manj oglaševano, zato je tudi glasov manj, kljub temu pa imamo zmagovalca. Rezultati so taki:

1 glas imajo Bratinov, Lenn, Uglašena kuhinja, Naredila Ana, Moj svet kuhanja in priprave sladic, Coprnije, Fotogaja, Odds & Ends in Simona Rebolj.

2 glasova ste podelili Hiši Pšenički, Nergaču in Toku zavesti.

3 komentarje ste namenili Kostnemu mozgu.
 
4 glasove imajo Čarovnije z male kmetije.
 
5 glasov je dobil blog Culinary journey by me.
 
Lavivavera ima zaenkrat 9 glasov.

 
Vir.
Pepermint pa je do sedaj dobil 13 glasov in tako postal zmagovalec: blog meseca decembra!
 
Čestitke!

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...